Nog geen drie jaar geleden lanceerde softwarebouwer Webtraders de slimme screeningsoftware Valicare. Met succes. Het label groeit explosief. Met de pre-employment screeningsoftware kunnen HR-afdelingen veel tijd en geld besparen, doordat de technologie het controleren en valideren van documenten van kandidaten van ze overneemt.

Webtraders, een creatieve softwarebouwer uit de Binckhorst, noemt zichzelf een ‘impact driven techhub’. “We ontwerpen, ontwikkelen en vermarkten de volgende generatie digitale producten”, vertelt oprichter Arnoud van Dorp over Webtraders. “Toen we ontdekten dat bij HR-afdelingen nog veel handmatig gebeurt wat ook geautomatiseerd zou kunnen gebeuren, hebben we hier een softwarepakket voor ontwikkeld. Valicare is de enige volledig geautomatiseerde screeningsoftware in Nederland en veel HR-afdelingen leken erop te wachten.”

Slim, snel en veilig
Vooral voor organisaties die jaarlijks vanaf zo’n honderd medewerkers aannemen, levert Valicare veel voordeel op, weet Arnoud: “Bedrijven zijn verplicht om bij nieuwe werknemers een screening uit te voeren. Zo moeten ze bijvoorbeeld altijd een geldig identiteitsbewijs overleggen en zijn in bepaalde branches ook andere documenten vaker verplicht te tonen, zoals een BIG-registratie, een VOG of een VCA-diploma. Het handmatig
controleren en valideren van de persoonsgegevens en documenten kost veel tijd. Met Valicare kan het slim, snel en veilig: de werkgever zet de gewenste checks met enkele klikken klaar in het systeem. De kandidaat verzamelt en deelt daarna de benodigde gegevens en onze software valideert vervolgens de documenten.”

Trappelen
Inmiddels werken al heel wat organisaties in Nederland met Valicare: van mkb-bedrijven tot grote verzekeringsmaatschappijen, hotelketens en schoonmaakbedrijven. “We zijn er hartstikke trots op dat we klanten als Jumbo Supermarkten, UniGarant, Fletcher Hotels, KFC, CSU en Asito van dienst kunnen zijn. En nieuwe klanten staan te trappelen. Klanten kunnen kiezen voor onze portal, maar ook voor een integratie van Valicare in een private
label. Dan krijgt de klant een eigen design, vaak in de huisstijl van het bedrijf. Gebruikt een bedrijf bijvoorbeeld AFAS als HRM-systeem, dan kan het ook gebruikmaken van Valicare. In AFAS hebben we de identiteitscheck namelijk volledig geïntegreerd.”

Valicare groeit mede dankzij de synergie met Webtraders. De grootste uitdaging ligt ergens anders: “We willen graag opschalen. Vacatures hebben we wel, nu nog de invulling ervan!”

Valicare
Regulusweg 11, Den Haag
T 070 204 40 71
www.valicare.nl

Webtraders
Regulusweg 11, Den Haag
T 085 273 30 73
www.webtraders.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 83 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Stephan van der Hoeven