“Bij Slabbers De Lange willen we dat de ondersteuner van optimale toegevoegde waarde is voor de organisatie. Dat is voor beide partijen immers de ideale situatie. We bereiken dit door het maken van de juiste match. We perfectioneren met secretariaat- en functiescans, ontwikkelingstrajecten en coaching.”

Martine Visser is hoofdopleider bij Slabbers De Lange. De ondersteunersfunctie loopt als een rode draad door haar carrière. “In een ondersteunende functie ben ik via een train-de-trainertraject in aanraking gekomen met het trainersvak. Het trok me direct zo aan, dat ik me op dit gebied verder ben gaan ontwikkelen. Eerst als trainer van vaardigheden, later ook op het gebied van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Bij Slabbers De Lange komt voor mij alles samen.” Waar Mirjam Slabbers en Hellen de Lange door alerte intakegesprekken er steeds weer in slagen om zowel ondersteuners aan een passende baan als organisaties aan ondersteuners ‘op maat’ te helpen, completeert Martine Visser de SDL-dienstverlening met haar focus op de ontwikkeling van secretariaten.

Dubbel en dwars
“In de afgelopen jaren heb ik een merkwaardige ontwikkeling waar­genomen. Bij verschillende bedrijven werd een ondersteuner om de een of andere reden als een ‘luxe’ bestempeld waarop gemakkelijk kon worden bezuinigd. De werkzaamheden die door de ondersteuner hadden kunnen worden uitgevoerd, moesten vervolgens uitgevoerd worden door de managers en medewerkers, waarmee de bezuiniging natuurlijk direct ruimschoots teniet werd gedaan. Geloof mij: uit ervaring weet ik dat een goede ondersteuner een investering is die zichzelf dubbel en dwars terugverdient. Een ondersteuner, assistent, secretaresse of hoe je de functie ook noemt, is van gróte toegevoegde waarde als de functie op waarde wordt geschat én de ondersteuner de rol ook waarmaakt.” Hier ligt volgens Martine soms nog een mooie uitdaging voor Slabbers De Lange: “Enerzijds kunnen we met een secretariaatscan of functiescan samen met de organisatie de ondersteuningsbehoefte in kaart brengen en de discrepantie met de huidige ondersteuning. We geven aan op welke manier de ondersteuners het beste invulling kunnen geven aan hun functie. Anderzijds kunnen we de ondersteuners en managers met verandertrajecten, trainingen en coaching de juiste ‘skills’ aanreiken om de ondersteuning voor de organisatie van optimale toegevoegde waarde te laten zijn. De juiste match wordt zo de perfecte match.”

Slabbers De Lange – the assistant company
Namensestraat 29, Den Haag
T 070 338 81 80
www.slabbersdelange.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 85 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Pascale van Reijn