Het Huygenskwartier in Oud Voorburg wordt de parel aan de Vliet genoemd. Het sfeervolle winkelgebied heeft veel monumentale panden, mooie winkels, musea en smaakvolle horecagelegenheden. Samen met de parken aan de rand van de Vliet is dit een betoverend stukje Nederland.

Sinds maart 2019 is Edwin Marijs voorzitter van (SOHV) Stichting Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg. Hij is als bewoner, ondernemer en eigenaar van Marijs Verzekeringsadvies erg betrokken bij dit winkelgebied. Het Huygenskwartier Voorburg is de parel aan de Vliet. De Parkweg, de promenade van de Herenstraat en de omliggende straatjes zoals de Kerkstraat, Franse Kerkstraat, Wielemakersslop en het Zwarte Pad zijn erg sfeervol. Het geweldige aanbod aan winkels, musea, kunst, horecagelegenheden met prachtige verwarmde terrassen is verrassend en divers. Edwin Marijs: “Samen met de gemeente en de ondernemers doen we ons uiterste best om het aantrekkelijk te blijven maken voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het gebied is ook nog eens heel goed bereikbaar, ligt naast station Voorburg en het parkeren is gratis. Met de komst van ruim 20.000 nieuwe bewoners de komende jaren rondom de Binckhorst in Den Haag, zullen we nog veel meer bezoekers ontvangen in ons sfeervolle winkel­gebied. Daarnaast zijn er van de miljoenen bezoekers van de Mall of the Netherlands in Voorburg-Leidschendam ook mensen die zich graag laten betoveren in het Huygenskwartier Voorburg.”

Sfeervol karakter
Het hele winkelgebied wordt in de wintermaanden altijd sfeervol verlicht door de feestverlichting met het gekleurde logo van het Huygenskwartier Voorburg. De tas staat voor het winkelgebied, de trapgevel voor het historische karakter en de rijke cultuur, de boom voor de natuur en de parken in de omgeving en de blauwe golven voor het feit dat Voorburg aan het water ligt. Je kunt in het Huygenskwartier gezellig winkelen, lekker eten en drinken, genieten van kunst en de rijke historische cultuur, wandelen in de natuur en varen op het water. Edwin: “Samen blijven wij ons inzetten om dit gebied op alle manieren zo aantrekkelijk mogelijk te maken waarbij het sfeervolle karakter van het Huygenskwartier gewaarborgd blijft. Zo hebben we sinds kort een geheel nieuwe website waar bezoekers alle evenementen, activiteiten en het aanbod van de winkels en restaurants kunnen vinden.”

www.huygenskwartier.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 12 t/m 15 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn (portret), Robbert So Kiem Hwat