Tijdens een vakantie in Kenia werd Marion van de Voort verliefd op dat prachtige land. Ze voelde direct dat ze wilde meehelpen aan de ontwikkeling ervan. Gevolg: op 2 november 2011 richtte ze Stichting Pamoja Kenia op. De stichting bestaat nu dus tien jaar. Marion: “In die tien jaar hebben we zestien projecten uitgevoerd, waarmee we zo’n 23.000 mensen in het landelijke gebied van Matsangoni toegang hebben gegeven tot water en sanitaire voorzieningen.”

Pamoja Kenia heeft in die tien jaar dus veel bereikt. Maar het werk is nog lang niet klaar. Marion: “Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld om de kraan open te draaien als we water nodig hebben. Voor nog steeds duizenden mensen in Matsangoni is dat helemaal niet normaal. Met ons nieuwe project Rain­water Harvest willen we dat veranderen. We willen dat er in alle dorpen watertanks komen om regenwater op te vangen. Dan kunnen de mensen daar ook een kraantje opendraaien. Dat is mijn droom voor de komende tien jaar Pamoja Kenia.”

Help mee
Laat de mensen in Kenia ook feest kunnen vieren. Doneer (samen met anderen of met je bedrijf) een watertank. Voor maar € 500 geef je zo’n 200 mensen water en een toekomst. Ze zullen je hiervoor voor altijd dankbaar zijn.

Passie voor Afrika
Op 16 december wordt stilgestaan bij het tienjarig jubileum van Pamoja Kenia. Dat gebeurt in samenwerking met Steam, een van de prachtige restaurants van Belinda en Damiano d’Alba. “We serveren op deze avond lekkere gerechten met een African touch.” Bij Belinda ging het net zoals bij Marion: tijdens haar eerste reis naar Zuid-Afrika voelde ze direct een diepe passie voor Afrika. Belinda: “Damiano en ik steunen al jarenlang verschillende doelen in Afrika. Met African Wines importeren we ook al jaren topwijnen, waarbij we samenwerken met ondernemers in Nederland en in Zuid-Afrika die het hart op de goede plek hebben. Dit keer wilde ik graag Marion helpen als waardering voor het geweldige werk dat ze doet in Kenia. Ik nodig iedereen uit erbij te zijn op de 16e en bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor mensen in Kenia.”
www.steamscheveningen.nl

Stichting Pamoja Kenia
Marion van de Voort
T 06 54 65 89 78
www.pamoja-kenya.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 102 t/m 103 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Jos Fluitsma / Fotografie: Marion van de Voort