Brugrecht advocaten is een nichekantoor gespecialiseerd in het adviseren, bemiddelen en procederen bij vastgoed gerelateerde geschillen. Zaken dus waarbij het draait om huurrecht, bouwrecht en algemeen (civiel) vastgoedrecht. En daar krijgt iedereen wel een keer mee te maken.

Advocaat en eigenaar Annemarie Wiesmeier-van der Brugge is opgegroeid in een vastgoedgezin. Logisch dus dat er aan tafel gesproken werd over de business. “Ik werd al vroeg betrokken bij vraagstukken die te maken hebben met ‘het hebben van stenen en het verblijf in stenen’. Tijdens mijn studie Rechten werd mij gevraagd om er eens vanuit een andere invalshoek naar te kijken. De combinatie vastgoed en recht sprak me gelijk enorm aan. Zoeken naar wat er écht aan de hand is, informatie vergaren, puzzelen, alle mogelijke opties verkennen en op basis daarvan een oplossing vinden. Dat doe ik nog steeds met veel plezier, alleen nu vanuit mijn eigen kantoor, samen met collega-advocaat Marijke van Etten.”

Samen sterk

Het kantoor viert aanstaande januari het vijfjarig bestaan. Na jaren in de ‘gevestigde orde’ gewerkt te hebben, begon Annemarie voor zichzelf. Ze wilde het anders doen, persoonlijker, met een strakker prijsbeleid ten goede van de cliënt. “Voordat ik voor mezelf begon, stelde ik mezelf de vraag: ‘Wat nou als ik cliënt ben, hoe zou ik dan behandeld willen worden?’ Dan wil ik dat mijn advocaat naast me staat en bereikbaar is, ik het gevoel heb dat die mij serieus neemt, eerlijk en transparant is, mij bij elke fase van het proces betrekt en ik me vrij voel om even te bellen zonder meteen een vette rekening gepresenteerd te krijgen. En zo doen we het ook. Ik zie het veel meer als een samenwerking waarbij wij onze expertise gebruiken om op te komen voor iemands belang en het best mogelijke resultaat willen bereiken. Er is een probleem, er moet iets gebeuren en mensen willen gehoord worden. We nemen dan ook uitgebreid de tijd voor het eerste gesprek. Wij helpen, staan onze cliënten bij en daarin gaan we tot het uiterste, zowel in het geven van de beste adviezen als bij het procederen in de rechtszaal.”

No-nonsense mentaliteit

Annemarie en Marijke zijn een gouden duo, ze staan er hetzelfde in. “Wij hebben passie voor ons vak, zijn door de wol geverfd en willen winnen. We kennen alle kanten van het spel en weten wat we kunnen verwachten bij een zaak. Daardoor kunnen we anticiperen op mogelijke scenario’s en snel schakelen. Het is een rechtsgebied dat concrete adviezen verlangt en praktische oplossingen. Meer dan de helft van onze cliënten is ondernemer. Zij willen geen uitgebreide memo’s, zij hebben behoefte aan een plan van aanpak en iemand die praktisch (mee)denkt en begrijpt waar het om gaat. Dat doen we, we weten er alles van en geven eerlijk advies ook als het ons geen werk oplevert. We zijn realistisch, net als veel van onze cliënten, die ook een no-nonsens mentaliteit hebben. En we lachen veel, waarom niet?”

Kijk voor meer informatie over Brugrecht advocaten op www.brugrecht.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 104 t/m 105 van LEVEN! Magazine #39