Met de IJsbaan, de Lichtjesparade, de Kerstboom en de Kerstmarkt zijn de Winter Wonder Weken weer van start gegaan in Leiden. De verschillende evenementen in de sfeervolle binnenstad zorgen tijdens deze weken voor vermaak voor jong en oud.

Ben je al op bezoek bij de Kerstman geweest? Hij heeft deze winter een slaapplekje op de drijvende Kerstmarkt. In zijn eigen huis met open haard ligt hij overdag bij te komen van zijn nachtelijke tochten, want hij maakt lange nachten! De Kerstmarkt is nog tot en met 28 december te bezoeken. In de 70 kerstchaletjes zijn allerlei winterse producten en cadeaus te koop, en kun je er terecht voor een hapje of drankje.

Aan de andere kant van de Kerstmarkt ligt de IJsbaan. Met maar liefst 600 vierkante meter aan ijsoppervlakte, is dit één van de grootste tijdelijke ijsbanen van Nederland. De ijsbaan is tot en met 8 januari te beschaatsen.

Op de Beestenmarkt staat Joris’ Kerstboom. In de boom kan je foto’s van dierbaren hangen. Het draait namelijk om het in het licht zetten van een dierbaar persoon tijdens de feestdagen.

Het hele programma van de Winter Wonder Weken vind je hier.

Foto: Emile van Aelst