Ton Heukels (24) hoort bij de 50 populairste mannelijke modellen ter wereld. De Haaglandse hunk is te zien in campagnes van grote modemerken en op de catwalks van New York, Parijs en Milaan. Wie weet loop je hem deze zomer dichter bij huis tegen het welgevormde lijf.

Ton Heukels

Leeftijd: 24 jaar
Lengte: 1,89m
Kleur ogen:
Blauw
Kleur haar: Blond
Werkt voor (onder andere): Elite Milaan, Wilhelmina Models NY en Republic Men in Amsterdam

Wie is Ton?

“Ik ben in 1993 geboren in Leiden, maar mijn ouders zijn rond mijn zevende naar de regio den Haag verhuisd, Leidschendam, om precies te zijn. Mijn lagere schooltijd bracht ik door op de Emmaüsschool. Ik deed aan judo, wedstrijdzwemmen en basketbal. Daarna ging ik naar het Haganum en sinds 2011 werk ik als model.”

Wat was je eerste opdracht?

“Mijn contract bij Elite kreeg ik tijdens de Fashion Week van Milaan, dus ik kon direct aan de castings deelnemen. Daar liep ik mijn eerste show voor Alexander McQueen. Al heel snel volgede mijn eerste shoot voor het Londense magazine Another Man. Alles gebeurt vaak last minute, dus je houdt er altijd rekening mee dat je de volgende dag moet vliegen. Ik had erg veel geluk, want de fotograaf en stylist waren allebei bekend: Alasdair McLellan en Alister Mackie. Dat gaf mijn carrière een vliegende start.”

Voor welke merken heb je campagnes gedaan?

“Mijn eerste grote campagne was voor DSquared2. Verder werkte ik voor onder meer Topman, Armani, French Connection, Etro, Calvin Klein, Hugo Boss, Trussardi, Versace, Bjorn Borg en Zanotti. Ook bijzonder was de zomercampagne voor H&M in 2015.”

Wat is tot nu toe de meeste vreemde shoot die je hebt gedaan?

“Dat is denk ik mijn tweede shoot, in 2011 in Zuid-Afrika. Het werk was allemaal nog vrij nieuw en onbekend en ineens zat ik daar bijkans naakt voor de camera tussen de babyleeuwen. Dat heeft toen grote indruk op me gemaakt. Dat hoort bij dit vak: je verschijnt ’s ochtends op de set en hebt vaak geen idee wat voor shoot het zal worden, tot de fotograaf je zijn inspiratie en thema’s laat zien.”

Weten waar Ton ontdekt is? Of dat hij liever op de catwalk of op photoshoots staat? Lees het allemaal in de laatste uitgave van LEVEN! Den Haag, op pagina 037. Klik hier voor de online versie.

Tekst: Caroline Ludwig
Fotografie Jasper Abels
Styling Alex van der Steen
Met dank aan Elite Milano