Heb je een secretaresse nodig of ben je er een? Slabbers De Lange is dé specialist als het gaat om het maken van de juiste match tussen een manager en zijn of haar ondersteuner. “Zo’n goede match kunnen we maken door zorgvuldig in kaart te brengen wat de wensen en verwachtingen zijn van zowel de opdrachtgevers als de professionals. Niet alleen op basis van een profiel en een cv, maar door een gesprek te voeren en de juiste vragen te stellen.” Mirjam Slabbers en Hellen Dordregter-de Lange hebben een gastvrije sfeer gecreëerd in hun lichte kantoor aan het Statenplein.

Ze hebben inmiddels meer dan een decennium ervaring met arbeidsbemiddeling en werken voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers: van het mkb tot multinationals, van zorg en overheid tot advocatuur en ingenieursbureaus. Iedereen die op zoek is naar een ondersteunende kracht kan een beroep doen op Slabbers De Lange.

Stille kracht of interne manager

“Onze kandidaten zijn al even gevarieerd: van ervaren top- secretaresses die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en allround of ce managers tot ambitieuze junior assistants die aan het begin van hun carrière staan. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze het vak van ondersteuner naar waarde weten te schatten en het werk dat ze doen graag góed willen doen”, vertelt Hellen. “Het vak van ondersteuner wordt op veel verschillende manieren ingevuld. Je kunt een stille kracht op de achtergrond zijn, maar ook de interne manager. Dat maakt het ook zo belangrijk dat de match tussen manager en ondersteuner klopt. Het leveren van maatwerk is onze specialiteit. Voor ons selectieproces maakt het niet uit of het om een tijdelijke functie gaat of om een vaste baan.” Slabbers De Lange gaat aan de slag voor assistenten met een passende opleiding en/of aantoonbare ervaring.

De beste zijn en blijven

“We zien dat het vak in de loop van de tijd is veranderd: van mbo- naar hbo-niveau en steeds meer in de richting van een proactieve professional. De beste ondersteuners willen dat ook blijven en volgen daarvoor regelmatig trainingen. Als ‘the assistant company’ is onze dienstverlening breder dan arbeidsbemiddeling alleen”, aldus Mirjam. De activiteiten van Slabbers De Lange omvatten naast arbeidsbemiddeling ook het begeleiden, coachen en trainen van assistenten. “Het zijn aparte diensten die bijdragen aan onze complete dienstverlening. Als een secretariaat niet optimaal functioneert, kunnen we desgewenst de Slabbers De Lange Secretariaat-scan uitvoeren en aansluitend de gewenste veranderproces- sen begeleiden. Juist door deze veelzijdigheid kunnen we onszelf met recht de specialist noemen.”

“VOOR IEDERE MANAGER DE JUISTE ONDERSTEUNER”

Trouwe relaties

“Bij ons maatwerk hoort geen standaard plan van aanpak. Zowel met onze kandidaten als met onze opdrachtgevers bespreken we de optimale route en bepalen gezamenlijk wat de snelste weg is naar het gewenste resultaat: enerzijds een weldoordachte volgende stap op het carrièrepad en anderzijds een goede invulling van de vacature en/of een efficiënt functionerende ondersteuning. Deze manier van werken heeft ons al veel trouwe relaties opgeleverd.” De graag bezochte Slabbers De Lange Secretaresseborrel, waarvoor relaties jaarlijks door Mirjam en Hellen worden uit- genodigd, kon dit jaar door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Hellen besluit: “Wat in het vat zit, verzuurt niet. Zodra het kan, maken we er weer een mooi feestje van!”

Slabbers De Lange

Statenplein 13a, Den Haag T 070 338 81 80 www.slabbersdelange.nl

Meer weten? Kijk op www.slabbersdelange.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 134 t/m 135 van LEVEN! Magazine #45