Op zaterdag 14 september vindt de eerste editie van Swim to Fight Cancer Den Haag plaats. De opbrengsten van het evenement gaan naar stichting Fight Cancer ten behoeve van onderzoek en preventie.

Over een week springen honderden Hagenaars en Hagenezen, jongeren, expats, businessteams en kinderen de gracht in, om samen te zwemmen tegen kanker. Dit recreatief zwemevenement vindt al in verschillende steden in Nederland plaats, maar sinds dit jaar ook in Den Haag. De route is inmiddels bekend, de start en finish zullen aan de Veenkade plaatsvinden. Dominique van Vliet: ras Hagenaar, oud-actrice, maar bovenal moeder van een dochter die kanker heeft gehad, is ambassadrice van het evenement. Ze weet als geen ander hoe kanker een gezin op zijn kop kan zetten. Dominique zet zich komende maanden geheel belange­loos, en met een ongekend enthousiasme in, om van het evenement een daverend succes te maken.

De swims

Het evenement heeft verschillende swims. Voor de echte sportievelingen is er de grote swim van 2.000 meter, voor de zwemmers die dat net iets te enthousiast vinden, is er de kleine swim van 1.250 meter. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar is er de junior swim van 500 meter.

Doneer of sponsor dit mooie evenement, dit kunt u doen via: www.denhaag.swimtofightcancer.nl