Avonturia de Vogelkelder is de meest veelzijdige dierenspeciaalzaak van Nederland. Met de nieuwste attractie Mappa Mundia is er nog veel meer te beleven op deze bijzondere locatie waar werkelijkheid en fantasie in elkaar overlopen.

Een avontuur dat 43 jaar geleden begon met vogeltjes verkopen vanuit een kelder in Den Haag is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf met 72 mensen. Dit familiebedrijf is gehuisvest in een pand van 8.000 m² in Kerketuinen. De grondlegger van de Vogelkelder, Jan Huijbers, heeft in zijn leven met zijn passie voor vogels en andere diersoorten echt iets bijzonders neergezet en nagelaten aan zijn familie. Zoon en mede-eigenaar, Jimmy Huijbers, is trots dat zijn vrouw Tamara, zijn moeder Emely en zijn broer Donald samen met een heel hecht team deze droom kunnen voortzetten en een bijzondere beleving kunnen meegeven aan elke bezoeker.

Avonturia de Vogelkelder

Het bedrijf Avonturia de Vogelkelder is, naast een veelzijdige dierenwinkel compleet met loslopende flamingo’s, ook een (internationale) speciaalzaak. Hier koop je wat je nodig hebt op het gebied van food en non-food voor papegaaien en reptielen. Jimmy: “In onze groothandel zijn twee eigen merken te koop. Back Zoo Nature bestaat uit een assortiment natuurlijke producten, waarmee wij dieren een goed leven geven. Het merk Petlala heeft allerlei leuke artikelen voor dieren. De producten laten we veelal ontwikkelen in het buitenland en deze worden in Nederland verpakt door mensen van de werkplaats met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn maatschappelijk zeer betrokken en blij met hun inzet.”

Nieuwe attractie Mappa Mundia

De vernieuwde attractie Mappa Mundia is een ervaring voor jong en oud. Jimmy: “De naam Mappa Mundia is Latijn voor wereldkaarten en deze werden gemaakt in de periode van de eerste ontdekkingsreizen. Cees van Dashorst is altijd bevriend geweest met mijn vader. Hij doet veel voor musea en dierentuinen. Zelf heeft hij twee eigen parken in het Noorden van het land en is hij de grondlegger en bedenker van deze attractie.” Zodra je hier de poort binnengaat, kom je ogen te kort. Overal is wat te zien en door de rotsachtige omgeving stap je in een hele andere wereld. Kleine dieren zoals stokstaartjes, aapjes maar ook reptielen, spinnen, vleermuizen en andere kleine dieren kom je tegen op de route in deze kleine zoo. De hoofd­figuur van deze ontdekkingsreis is Professor Das.

Tijdens zijn avontuurlijke reizen over de hele wereld heeft hij allemaal bijzondere dingen meegenomen, met elk een eigen verhaal. Deze unieke verzameling is op een uitzonder­lijke manier verwerkt in deze attractie. Er zijn ook verschillende kamers en zelfs een Jan Huybersplein waar je een kijkje kunt nemen in het leven van Professor Das. Bezoekers ervaren dit als een echte reis in een andere wereld. Wil je zelf op ontdekkingsreis in Mappa Mundia (Zoo, Fun & Expo)? Kijk op de website naar de verschillende arrangementen.

Meer informatie over Avonturia de Vogelkelder kijk dan op www.avonturia.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 116 & 117 van LEVEN! Magazine #41