Ook steeds ruzie over huiswerk? Mariëtte Brugman-Tazelaar, eigenaar van Nassau Bijles en Huiswerkbegeleiding, weet als geen ander hoe die strijd de sfeer in huis kan verpesten. Met persoonlijke aandacht biedt zij in kleine groepjes studiebegeleiding op maat. “Met betere cijfers heb je een gelukkiger kind, minder ruzie thuis en dat zorgt weer voor gelukkige ouders.”

Ze noemt zichzelf een studiebol. Na het afronden van de studie rechten in Rotterdam, werkte Mariëtte tien jaar voor Klaverblad Verzekeringen. Na de bevalling van haar zoon, nam ze ontslag en besloot zij psychologie te gaan studeren aan de universiteit Leiden met als specialisatie onderwijspsychologie. Leertechnieken die helpen bij het vermogen om nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen, hebben haar altijd gefascineerd. Die kennis kwam goed van pas toen zij in 2016 eigenaresse werd van Nassau Bijles en Huiswerkbegeleiding.

Persoonlijke aandacht

“Ik ben meer een persoonlijk coach; ik motiveer en begeleid kinderen bij het leren leren. Bij veel universitaire opleidingen geldt tegenwoordig een numerus fixus. Daardoor worden hoge cijfers steeds belangrijker. Een positieve houding ten opzichte van het leren is dan essentieel. Aandacht speelt hier een grote rol bij. Ik ken alle kinderen persoonlijk en weet waar ze moeite mee hebben. Hun agenda wordt gevolgd en aan lastige vakken wordt extra tijd besteed. Ik ben streng, bied structuur en werk op een efficiënte manier met allerlei handige tips & tricks. Wie zich houdt aan de regels, houdt tijd over voor andere dingen.”

Jezelf blijven ontwikkelen

Mariëtte werkt in kleine groepjes met een vast team van universitaire studenten. Dit alles gebeurt in een prikkelarme omgeving met een groot planbord. De lijnen met ouders en kinderen zijn kort dankzij een app. Repetities en toetsen worden ruim van tevoren zorgvuldig voorbereid. Ook wordt aandacht besteed aan de algemene vaardigheden zoals plannen, samenvatten, mindmappen, gestructureerd werken, schrijfvaardigheid en zelfreflectie. Vaardigheden die een leven lang mee gaan. Jezelf blijven ontwikkelen vindt Mariëtte één van de belangrijkste dingen in het leven. Dat wil ze kinderen ook bijbrengen. “Als kinderen uit zichzelf vragen om extra te komen, dan weet je dat je de juiste snaar hebt geraakt.”

Ook kunnen kinderen terecht bij Mariëtte en haar team voor flexibele bijlessen bij de speciale Nassau Bijles Academie. “Soms heeft een kind net even een extra steuntje in de rug nodig voor een bepaald vak. Afhankelijk van welk proefwerk, zoek ik een goede student en die werkt op maat met het kind. Door 1-op-1 begeleiding bereik je veel betere resultaten!”

Meer informatie over Nassau Bijles en Huiswerkbegeleiding kijk dan op www.nassau-huiswerkbegeleiding.nl of op www.nassau-bijles-academie.webnode.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 113 van LEVEN! Magazine #41