Beleggen wordt in advertenties vaak gekoppeld aan beelden van een hangmat tussen wuivende palmbomen bij een azuurblauwe zee. Volgens Rob Aalders, beleggingsadviseur, coach en mede-eigenaar van Investment University Europe, is het inderdaad mogelijk om vermogen te genereren door te beleggen. Als je maar weet hoe, een plan hebt én beschikt over de juiste mindset.

Rob Aalders helpt mensen naar financiële vrijheid. Tijdens een 3-daagse training van life coach, spreker en ondernemer Tony Robbins vorig jaar, werd hem dit overduidelijk. “Tot die tijd noemde ik mijzelf beleggingscoach. Na een aantal tegenslagen in mijn leven ben ik mij gaan verdiepen in beleggen. Ik ben bij verschillende succesvolle leermeesters in de leer gegaan, heb mijn (belemmerende) overtuigingen over geld onder de loep genomen en bijgesteld, en heb het geleerde in de praktijk gebracht. Met als gevolg dat ik binnen drie jaar financieel vrij was, acht bedrijven heb opgericht – deels samen met mijn vrouw Lisa Aalders-Lie – en als financieel spreker, trainer en coach de wereld over reis.”

Extra inkomen

Iedereen die niet belegt heeft daar een reden voor. De een vindt het veel te ingewikkeld en de ander is bang geworden door verhalen over mensen die failliet zijn gegaan. Aalders is van mening dat je tegenwoordig eigenlijk geen keuze hebt: je zult moeten investeren of beleggen om je financiële toekomst zeker te stellen. “Voor veel mensen is een zorgeloos pensioen niet weggelegd, al denken ze vaak van wel. Of je wilt of niet, het is verstandig om een tweede inkomen te creëren zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Er bestaan veel mythes over beleggen die vooral gebaseerd zijn op angst, ervaringen uit het verleden en de perceptie die iemand heeft op geld. Dit zijn allemaal belemmerende overtuigingen waarmee je jezelf saboteert en niet in beweging komt. Terwijl je echt kunt leren hoe je succesvol kunt beleggen, het is een combinatie van skills en mindset. Ik ben er zelf het bewijs van.”

Laat je coachen

Het belangrijkste advies dat Aalders geeft is: zoek een coach, verander je mindset en oefen net zo lang totdat je het zelf kunt. “Leer van diegenen die succesvol zijn en bewezen resultaten behaald hebben. Volg trainingen waarbij veel aandacht is voor het hebben en ontwikkelen van de juiste mindset, met alleen het kunstje leren kom je er niet. Geld maakt geld, wees je daarvan bewust. Denk bij alles wat je koopt: is dit bezit of een investering? En zorg ervoor dat je goede ondersteuning krijgt. Je hebt support nodig van experts die er dagelijks mee bezig zijn en je vertellen wat je moet doen. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik geloof in samenwerken, dat leidt tot veel méér en zou in het onderwijs ook vaker moeten gebeuren. Nu mag je niet spieken, niet lastig zijn en moet je je kop onder het maisveld houden. Heel jammer. Stel jezelf de vraag wat je doel is en maak een plan om dit te bereiken. En zoek die goede leermeester die jou stap voor stap naar succes leidt.”

Meer informatie over Rob Aalders Coaching kijk dan op www.robaalderscoaching.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 102 & 103 van LEVEN! Magazine #41