Zie je Sander Janson, dan denk je meteen aan vakantie. Vijftien jaar lang presenteerde hij Campinglife, iedere winter duikt hij in de sneeuw voor het wintersportprogramma SnowMagazine en hij maakt reportages op Ibiza. Thuis op Scheveningen geniet hij van het strand, kitesurfen en toeren op zijn motor.

Hoe ben je in Den Haag terechtgekomen?

Het grootste deel van mijn jeugd woonde ik in Vlaardingen. Op een gegeven moment verhuisde een aantal vrienden naar Scheveningen. Toen propte ik zeker twee keer per week mijn surfplank in de auto en toog ik naar zee. Veertien jaar geleden verhuisde ook ik naar Scheveningen. Vanwege de zee. Tegenwoordig vind ik kitesurfen het leukst, dat doe ik bij Jumpteam.

Je televisiecarrière begon achter de schermen, als publieksentertrainer. Na drie jaar belandde je voor de camera. Vertel!

Na een open sollicitatie bij John de Mol Producties werd ik aangenomen als publieksentertrainer. Ik wilde de beste van Nederland worden. Mensen denken vaak dat je het publiek alleen maar aanmoedigt om te applaudisseren, maar het is meer dan dat. Je geeft uitleg over hoe televisie werkt – camera’s, licht, decorstukken, wat er gaat gebeuren. Je loodst het publiek door de uitzending heen. Dat was fantastisch om te doen. Na drie jaar – in 2000 – werd ik gevraagd om Spott TV te presenteren, samen met Viola Holt. Daarna volgde Campinglife dat 15 jaar lang op de buis was.

Door al die reisprogramma’s werd je een vakantie-expert. Waar ga je zelf graag heen? En welke onbekende bestemming raad je aan?

Ook benieuwd  wat deze wereldreiziger aanraad? Lees dan snel verder op pagina 138 en 139 van de zomereditie 2018! Klik hier om gratis de online versie te lezen.

Tekst Caroline Ludwig
Fotografie Laura Bommartini / Yourstyle Fotografie (Portret), Peter Kos (Trouwfoto)