De oer-Hollandse Delfts blauwe sierborden, vazen en tegels. Wie kent ze niet? Royal Delft viert in 2018 het 365-jarig bestaan.

Royal Delft produceert al sinds de 17de eeuw Delfts Blauw aardewerk. Dit jaar vieren ze het 365-jarig jubileum met allerlei activiteiten, zoals een groot tableau bestaande uit 365 tegels, die door bezoekers beschilderd worden. Het aardewerk van Royal Delft is wereldwijd een begrip. Al eeuwenlang wordt dezelfde methode van produceren gehanteerd, die de basis vormt van het hedendaagse Delfts Blauw. 365 staat niet alleen symbool voor het jubileumjaar, maar ook voor één jaar met 365 dagen, een cyclus van vier seizoenen of twaalf maanden, en nog veel meer.

Tentoonstelling Nouveau Blue

Tot en met 30 september 2018 vindt bij Royal Delft de tentoonstelling Nouveau Blue: van visie tot realisatie plaats. In de 19de eeuw zag het nieuwe Delfts Blauwe aardewerk het levenslicht. Een aantal personen uit de geschiedenis van Royal Delft speelde hierin een hoofdrol. Leer deze bijzondere mannen en hun innovaties kennen door deze zomer een bezoek te brengen aan deze inspirerende tentoonstelling.

Tegeltableau

Royal Delft omarmt al 365 jaar het bijzondere ambacht van het maken en vernieuwen van Delfts Blauw. Verder lezen? Dat kan! Klik hier en lees snel gratis verder op pagina 75 in uitgave 37 van LEVEN! Magazine.

Royal Delft
Rotterdamseweg 196, Delft
T 015 760 08 00
www.royaldelft.com

Tekst Marjolijn Westerlaken