Sinds de start van de renovatie heeft Den Haag een ‘programmeur Binnenhof’. Wie is dat en wat doet zij?

Mary Hessing werkt in een nieuwe functie die de Gemeente Den Haag in het leven heeft geroepen om onze mooie stad op een verrassende manier ‘in the picture’ te houden.

Wat doe je eigenlijk als ‘programmeur Binnenhof’?
Onder de paraplu van The Hague & Partners werk ik aan het ‘BinnenhofBuiten’ project waarmee we het gebied rondom het Binnenhof aantrekkelijk willen maken tijdens de renovatie. Dat doen we om te beginnen met open air exposities die een nieuwe beleving en beeldende kracht aan de binnenstad toevoegen. Het idee is dat iedereen daarvan mee profiteert. Behalve bezoekers (die het Binnenhof tijdens de renovatie niet kunnen bezichtigen), hopen we hiermee ook de manier waarop bewoners zélf naar hun stad kijken, te prikkelen en een nieuwe impuls te geven.

Is dat nodig dan?
Jazeker! Vaak zien mensen hun eigen stad gewoon over het hoofd. De Hofvijver met het Torentje, de prachtige panden aan het Lange Voorhout en de Vijverberg, het Escher museum, de beeldenreeks voor de Hoge Raad, Hotel des Indes en ga zo maar door. Ik ben echt blij om in deze omgeving te kunnen werken en hopelijk iets bij te dragen vanuit de ervaring die ik heb opgedaan. Ik ben opgeleid als ontwerper en produceerde modeshows en evenementen voor onder anderen Viktor en Rolf. De afgelopen twintig jaar werkte ik bij publieks- en designtijdschriften. Ik hou ervan de dingen mooier te maken!

Wat mogen we verwachten?
Als programmeur blijft het de kunst om de alledaagse dingen anders te laten beleven met activerende, prikkelende en vaak culturele ingrepen. Zoiets kan groot uitpakken, zoals de open air expositie van enorme bloemstukken, die van de zomer langs de Hofvijver te zien was. Of de nieuwe ‘BlowUp Art expo’, die we eind september presenteren met grote opgeblazen objecten van internationale kunstenaars. Op kleine schaal ontwikkelen we het
‘Torentaartje’, in samenwerking met Dudok en de horeca rond het Plein, de Plaats en het Buitenhof. Ook voor volgend jaar heb ik alweer de nodige ambities. Ik ben nog lang niet klaar met dit gebied.

Voor meer informatie:

denhaag.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 33 van LEVEN! Magazine #51

Fotografie: Eddy Wenting (portret)