De deuren van Amare, het mooiste en meest duurzame podiumkunstengebouw van het land, zijn alweer zo’n jaar geopend. “Iedereen is hier welkom”, vertelt Irene Kovács, hoofd van de afdeling Development en Relatiebeheer. “Het is onze missie om een huis voor heel Den Haag te zijn, met programmering voor alle inwoners. Om dat mogelijk te maken doen we een beroep op partners en bedrijven: word Friend of Member als je cultuur en de stad een warm hart toedraagt.”

Amare wil inspireren met podiumkunsten uit alle culturen, voor jong en oud, van gezelschappen uit Den Haag of ver daarbuiten. “Met speciale programma’s willen wij de podiumkunsten toegankelijk maken voor iedereen. Dat kunnen we niet alleen, want vaste geldstromen als kaartverkoop en subsidies zijn hiervoor niet toereikend. Met steun van particulieren en bedrijven is veel meer mogelijk en daarom hebben we Amare Friends en de

Amare Member Club
gelanceerd. De inkomsten die dit oplevert gaan naar het Fonds Podium van de Stad, waarmee we Amare nóg steviger kunnen positioneren als het podium van, voor en door de stad.” De afgelopen jaren is in het Zuider­strandtheater al ervaring opgedaan met deze aanpak. “We konden toen bijvoorbeeld een community opera in Scheveningen realiseren. Zonder extra steun zijn dat soort initiatieven niet te betalen”, vertelt Irene.

Friends: betrokken particulieren
Met Amare Friends hoopt Irene een grote schare inwoners van Den Haag echt betrokken te laten zijn bij het huis voor cultuur. “Je kunt kiezen uit verschillende levels met een verschillend prijskaartje, beginnend bij honderd euro. Wij zijn daar enorm mee geholpen, maar natuurlijk levert het ook voordelen op voor deze vrienden. Hoe hoger je level, hoe meer privileges je hebt. Denk aan korting op geselecteerde voorstellingen, voorrang op kaartverkoop, een uitnodiging voor de seizoensopening, speciale aanbiedingen of exclusieve events.” Extra tip: je kunt een Amare Friendship ook aan iemand cadeau doen.

Member Club: zakelijk netwerk
Amare is een bijzonder huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting. Met vier podia, een congrescentrum, acht foyers, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden. En dus ook een eigen zakelijk platform waarmee bedrijven zich verbinden aan Amare en zo bijdragen aan het realiseren van de missie. “Het gaat hierbij om hogere bedragen, maar er staat veel tegenover. Relaties opbouwen met andere bedrijven bijvoorbeeld, dat faciliteren we graag. Verder kun je relaties en vrienden met spectaculaire ervaringen verrassen en zelf deelnemen aan exclusieve activiteiten. Members kunnen ook rekenen op korting op zaalhuur en vergaderruimtes of kunnen – tegen een meerprijs – bijzondere opties boeken. Denk aan een speciaal theaterdiner of een meet-and-greet met artiesten.”

Heel persoonlijk
Vooral de persoonlijke benadering is onderscheidend. “Je krijgt per lidmaatschap acht vrijkaarten die je kunt inzetten zoals je zelf wilt. Je wordt ontvangen door een persoonlijke host, een hapje en een drankje en in de pauze is een tafeltje voor jou en je gasten gereserveerd. Zo creëren we een volledig ontzorgde avond voor onze Amare Members en hun gasten. Ongeacht of ze bijvoorbeeld met z’n tweeën of met een groter gezelschap zijn; bij ons staat persoonlijke aandacht en een hoog serviceniveau voorop. En je kunt bij ons natuurlijk elke relatie een bijzondere avond bieden die helemaal bij ze past, of ze nu houden van muziek, dans, cabaret of theater.”

De Member Club bestaat nu ongeveer een jaar en heel verschillende organisaties hebben zich al aangesloten. “Van Rabobank tot zakelijke dienstverleners, maar ook startups zijn aangehaakt. Echt een interessante groep waar ook veel expertise zit. Dat is interessant voor de Members zelf, maar wij maken ook graag gebruik van deze kennis en ervaring om verder te bouwen aan onze ambities.” Wie nieuwsgierig is naar deze zakelijke club is van harte welkom om vrijblijvend een event voor Members bij te wonen of een afspraak te maken voor een rondleiding.


Meer weten?
Op amare.nl staat meer informatie, maar Irene licht de verschillende mogelijkheden ook graag persoonlijk toe. “Niet alleen grotere bedrijven, maar ook kleinere organisaties en zelfstandigen kunnen contact op­nemen. De Member Club kent naast het corporate lidmaatschap ook een private lidmaatschap.” Je kunt Irene bereiken via 06 82 97 87 64 of mail irene.kovacs@amare.nl.


 

Member Club Amare
Spuiplein 150, Den Haag
www.amare.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 30 t/m 31 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Marita Smit / Fotografie: Ossip van Duivenbode, Wouter Vellekoop