Ruim vier jaar geleden besloten Relia Steenks en Bob van Deelen hun kennis en ervaring als NVM makelaar en taxateur te bundelen. Dat bleek een goede zet. Vanaf dag één weten potentiële kopers en huurders hun kantoor in het Bezuidenhout te vinden.

Steenks en Van Deelen zijn beiden al meer dan twintig jaar werkzaam als register makelaar en taxateur. Ze kennen elkaar van de vastgoed­ opleiding. Het klikt op zakelijk gebied, ze hebben dezelfde kijk op het vak wat betreft dienstverlening en vullen elkaar zodanig aan dat ze een breed pakket aan diensten kunnen bieden. In oktober 2016 was het moment daar. Van Deelen: “Ik geloofde erin en dacht: gas geven en gaan! We hebben allebei een groot netwerk, veel kennis van de loka­le markt, maar vooral een duidelijk idee over hoe het anders moet, dan we zoal zien en meemaken. Het blijkt te werken. De telefoon is gaan rinkelen en nooit meer gestopt.”

Extra service

Ze zijn betrokken en enthousiast en bedienen hun cliënten zoals ze zelf ook bediend willen worden. Steenks: “We houden van een persoonlijke benadering en denken mee. Onlangs bijvoorbeeld, belde er een meneer uit Qatar. Hij wilde zijn huis in Den Haag verkopen en was zich aan het oriënteren bij drie makelaars. Na een kort telefoongesprek besloot hij om voor ons te kiezen, ondanks dat wij niet de voordeligste van die drie waren. En waarom? Omdat ik voorstelde om een partij te regelen die het huis kon leeghalen en de meubels veilig zou opslaan, waardoor het huis beter verkoopbaar was. Dat is extra service die het verschil maakt. Die zou ik zelf ook willen krijgen.”

Relia Steenks & Bob van Deelen

Gefundeerd advies

Uit de reviews die op de website staan blijkt dat cliënten het hoge service­ en kennisniveau, de tactische adviezen, de professionaliteit en het prettige contact met de makelaars enorm waarderen. Van Deelen: “We zijn allebei NVM register­ makelaar én taxateur. Dat komt niet vaak voor. Met onze ken­nis kunnen we redelijk nauwkeurig inschatten hoe de onroerend goedmarkt zich zal gaan ontwikkelen. Op basis daarvan durven we adviezen te geven, met de nadruk op durven. We kunnen ze namelijk onderbouwen. En we maken inzichtelijk hoe transacties tot stand komen zodat de cliënt begrijpt waarom hij een bepaalde prijs betaalt. Transparan­tie is belangrijk. Net als eerlijkheid. Als we denken dat een aankoop of huur niet verstandig is, raden we het af. We gaan liever een paar huizen meer bekijken tot de cliënt helemaal tevreden is.”

Steenks & Van Deelen makelaars & taxateurs

Bezuidenhoutseweg 110a, Den Haag

T 070 347 44 33

Meer weten? Kijk op www.svdmakelaars.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 62 en 63 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn