Als er iemand is die je er niet zomaar onder krijgt is het Peter Boelhouwer wel. We schreven al eerder over zijn enorme flexibiliteit en veerkracht. Als evenementenman pur sang moet hij op dit moment over een lange adem beschikken en zijn vizier verbreden. Juist nu blijkt hoe ongelooflijk waardevol zijn opgebouwde warme en grote Haagse netwerk is.

 

Verbindingen leggen en samenwerken is volgens mij wat jij het liefste doet?

Dat klopt. En ik moet zeggen dat gaat ook best vaak onbewust. Doordat ik al jarenlang in Den Haag aan het werk ben, heb ik een ontzettend groot en waardevol netwerk opgebouwd. Een netwerk van mensen die net als ik denken in kansen, buiten hun eigen straatje durven kijken en er ook van overtuigd zijn dat samenwerken vaak nog veel mooiere resultaten oplevert dan wanneer je het in je eentje doet. Hoe mooi is het dat je tussen die partijen verbindingen kan leggen. Dat deed ik al, maar dat wordt nu nog veel zichtbaarder.

Kunnen we zeggen dat jouw enorme netwerk jullie redding is gebleken tijdens deze crisis?

Ja zeker, zo voel ik dat ook echt. Door al die verbindingen die wij legden vanuit DB Evenementen, HAAG Events en sinds kort ook via Crowd Management Architects koppel- den we Haagse bedrijven, overheden en individuele ondernemers aan onszelf en aan elkaar. Tijdens de crisis werden we steeds vaker gevraagd als ‘sparringspartner’ voor die partijen. We kennen de stad immers als onze broekzak en hebben door de jarenlange ervaring op het gebied van evenementen veel kennis opgedaan. Dat bleek nu een businessmodel. We worden ingezet voor ons advies en de uitvoering ervan en fungeren als een soort van ‘crowd control spill’ in het Haagse web. Hoe gaaf is dat?

Een rol die jou uitstekend past lijkt me?

Ja, die past mij inderdaad heel goed. Simpelweg omdat ik energie krijg van de mensen om mij heen en het ontzettend gaaf vind om hen een eindje op weg te kunnen helpen. We kijken met al die partijen in de stad naar wat er nog wel kan en wat daarvoor nodig is. Wat zijn de doelstellingen op maatschappelijk en zakelijk gebied en hoe kunnen we ervoor zorgen dat die ook behaald worden? Samen met de gemeente, maar ook met de politie en brandweer, verschillende BIZ-en en vooral ook met de ondernemers kijken we gezamenlijk naar oplossingen voor thema’s als bereikbaarheid en gastvrijheid. We helpen focus aan te brengen en dat voelt goed.

Peter Boelhouwer van DB Evenementen

Naast dat je het zakelijk voor je kiezen kreeg de afgelopen maanden, heb je ook afscheid moeten nemen van je geliefde vader, dat hakt er ongetwijfeld in?

Dat maakt alles opeens relatief ja. Ik zie mijn vader echt als de grondlegger van mijn eigen persoonlijkheid. Dat niet bij de pakken neerzitten, heb ik zonder meer van hem. Ook leerde hij me dankbaar te zijn voor wat je hebt en altijd te blijven pionieren. De mooie herinneringen koesteren we als gezin, maar wat een enorm gemis en verdriet. Ik ben tegelijkertijd dankbaar dat we dit als gezin, in deze toch al roerige tijd, zo intens met elkaar hebben mogen ervaren. Het heeft ons nog dichterbij elkaar gebracht. Stilstaan is geen optie, kreeg ik van jongs af aan al van mijn vader mee, dus daar heb ik maar naar te luisteren hè?

Schouders eronder en vertrouwen op je netwerk en de mensen om je heen dus komend jaar?

Absoluut! Ik kijk uit naar wat 2021 voor ons in petto heeft. Ik wil samen met mijn team ook in 2021 het verschil kunnen maken. We blijven onderdeel van de verbinding op de Haagse Markt, De Fred en de binnenstad en hopelijk kunnen we ons op den duur ook weer voorbereiden op mooie evenementen. Bovenal kijk ik er naar uit om met de mensen om me heen te genieten van het leven, ook als dat je soms even goed op de proef stelt.

DB Evenementen

Tinwerf 4, Den Haag
T 070 307 29 00

Meer weten? Kijk op www.dbevenmenten.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 116 en 117 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Marlies van der Kolk / Fotografie: Pascale van Reijn