De sfeervolle winkel Orfèvre in Oud Voorburg heeft een open atelier waar de kunstzinnigheid en creativiteit van Meestergoudsmid Manda Willems wordt vertaald naar een liefdevolle collectie waar ambacht, romantiek en de liefde voor ontwerpen samensmelten.

Op één van de mooiste plekjes in de Herenstraat in Oud Voorburg is Orfèvre edelsmederij al 27 jaar gevestigd. Eigenaar Manda Willems is Meestergoudsmid en creëert samen met haar team handgemaakte sieraden als ode aan de liefde. Gepassioneerde vakmensen zitten in hun creatieve proces aan de werkbank, omdat het ontwerpen van sieraden altijd doorgaat. Manda Willems: “Alle sieraden en juwelen zijn handgemaakt en de signatuur van onze ontwerpen is heel herkenbaar.”

Liefde voor sieraden

De nieuwe collectie van Orfèvre is geïnspireerd op Parijs, de stad der liefde. “In Parijs ben ik naar een tentoonstelling van Picasso geweest en heb ik mij laten inspireren door de prachtige kleuren. Ook de brug met de sierlijke krullen over Seine en de gigantische ramen van de Notre Dame zijn in verfijnde details verwerkt. In de sieraden zijn ook veel hartjes en mooie edelstenen verwerkt zoals robijnen in de roze/ rode kleur van de liefde. Ook voor deze collectie werk ik graag samen met mijn vader Karel Willems die heel behendig is met zijn kleine figuurzaag. Hij tovert samen met mij als een volleerd Meestergoudsmid de mooiste creaties. Deze verfijndere collectie in zilver, mooi rosé (rood)- of geelgoud met een gedetailleerde mix van het leven in Parijs is in de winkel te bewonderen.”

Eigen signatuur

“Gouden sieraden kunnen we in ons atelier smelten of alleen omwerken tot een ander sieraad zodat bijzondere delen, bedels, stenen of gravures behouden kunnen worden. Zodra klanten met als het ware een kluitje goud komen dan bruist mijn hoofd en begint het ontwerpproces meteen. Bijzonder is ook dat ik de klanten wijs op elementen die juist wel behouden kunnen worden om een sieraad daarmee heel bijzonder te maken. Samen met mijn team maken we in ons eigen atelier gouddraad en goudplaat waarmee we als goudsmid allerlei prachtige creaties kunnen maken.

Lees meer over Orfèvre Edelsmederij op www.orfevre.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 121 van LEVEN! Magazine #43