Het verbinden van hoofd en hart om zo het volle potentieel te bereiken van organisaties, teams en individuen, dat is de drive van ondernemers Robbert Jansen en Martin Stam. Dit doen zij met humor, energie en altijd focus op het resultaat. De aanpak van Business Coaching in de wilde natuur is zeer geschikt voor managers van corporate organisaties en ondernemers in het MKB.

Het onderscheidend vermogen van Robbert Jansen en Martin Stam is dat zijzelf ervaringsdeskundigen zijn, beiden hebben senior managementsfuncties in de financiële wereld bekleed. Samen hebben ze jaren geleden de sprong gewaagd om als ondernemers vanuit Aspire Company anderen te ondersteunen in een persoonlijke reis naar natuurlijk leiderschap. Robbert Jansen: “Als geboren en getogen Hagenaar vind ik het mooi om ons verhaal in LEVEN! te delen. Wij willen met onze expertise mensen in corporate organisaties en het MKB inspireren om meer resultaat te bereiken en het beste uit zichzelf te halen. We begrijpen wat er speelt in teams en onze scherpe aanpak wordt ervaren als verfrissend en onderscheidend.” Aspire Company is erin gespecialiseerd een positieve gedragsverandering te bewerk­stelligen, zodat zelfs goede teams nog effectiever worden. Daarbij is het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin men elkaar vertrouwt. Vanuit dat vertrouwen leren teams het constructieve conflict met elkaar aan te gaan, gericht op het verbeteren van het gezamenlijk doel. Het verbinden van hoofd en hart met focus op resultaat, dat is wat Aspire Company doet.

De indrukwekkende natuur is een spiegel
Aspire Company richt zich bij leiderschaps- en teamontwikkeling op het vergroten van het vermogen om de zachte en harde kant in samenwerking met elkaar te verbinden. De natuur is daarbij een krachtige bron. De heren zijn net terug van een reis naar Noorwegen. Martin Stam: “Deze wildernis trails organiseren we voor groepen van acht deelnemers op verschillende afgelegen bestemmingen in Zuid-Afrika, Botswana, Spanje en Italië om helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld, daar waar de indrukwekkende natuur als een spiegel fungeert. Ieder pakt zijn eigen metafoor uit de natuur. Er is verder geen afleiding om de volgende stap te zetten in de eigen ontwikkeling van de deelnemers.” Tijdens deze meerdaagse leiderschapsreizen inspireren deelnemers elkaar en komen tot allerlei inzichten en worden zich meer bewust van hun volle potentie.

De impact om tot jezelf te komen
Het is bijzonder om te zien dat de gedrevenheid van Martin Stam en Robbert Jansen zorgt dat teams en individuen tijdens begeleidings­trajecten en leiderschapsreizen daadwerkelijk een blijvende verandering doormaken. Sessies met teams vinden voornamelijk plaats op inspirerende locaties in Nederland. Hun klanten geven aan dat de impact van hun aanpak groot is. Door de persoonlijke verhalen en ervaringen die Robbert en Martin zelf delen worden anderen uitgenodigd om dit ook te doen. Hierdoor wordt een vertrouwelijke omgeving gecreëerd waardoor men erg graag verhalen wil delen. Om echt tot jezelf te
komen, moed te vinden en daarbij ook conflict­situaties aan te gaan in plaats van deze te vermijden, ontdek je nieuwe mogelijkheden. En ontstaat optimaal teamwork en zo worden aspiraties daadwerkelijk gerealiseerd.

Aspire Company
WTC The Hague Business Center
Prinses Magrietplantsoen 33, Den Haag
T 06 22 33 05 21
www.aspirecompany.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 68 t/m 69 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Bo Vrolijk