Met hypnotherapie helpt Judith haar klanten met het loslaten van bepaalde overtuigingen en onzekerheden en het afleren van bepaald gedrag of specifieke gewoontes. Van afvallen tot het leren aangeven van grenzen; alles ziet ze langskomen. Judith: “Iedereen heeft wel iets dat in de weg zit, dat je wilt aanpakken, maar wat tot nu toe nog niet gelukt is. Hypnotherapie is hiervoor dé ideale oplossing.”

Haar interesse in hypnotherapie komt uit eigen ervaring. Judith: “Ik had een hypnosesessie ondergaan en stond een paar maanden later op een borrel en besefte opeens: ik denk bepaalde gedachtes gewoon niet meer en bepaalde gevoelens komen niet meer bij me op. Waar zijn ze? Toen maakte ik de afspraak met mezelf dat ik hier zo veel mogelijk mensen over wilde vertellen en mee in aanraking wilde laten komen.”

Niks engs aan
Hypnose heeft wel een beetje een gek imago. Iedereen denkt vaak meteen aan de video’s van mensen die ‘onder hypnose’ allemaal rare dingen doen. Daar heeft hypnotherapie niets mee te maken. Judith: “Ik kan jou echt niets laten doen. Ik zorg er alleen voor dat je in een hele relaxte, ontspannen staat raakt. Als je ontspannen bent, heeft je onderbewuste eindelijk de kans om eens goed naar voren te komen, omdat je bewuste dan aan de kant schuift. Dat gebeurt vaak genoeg zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld als
je aan het douchen bent en je hebt ineens een goed idee. Veel mensen hebben het ook als ze aan het wandelen zijn in de natuur. Dit zijn typische momenten waarop je ontspannen bent en je onderbewuste even naar voren komt. Hier kun je hypnose ook mee vergelijken. Iets heel natuurlijks, dus. En ik heb al helemaal geen controle over je!”

Je superslimme onderbewuste
Judith: “Het interessante van je onderbewuste is dat er van alles ligt op­geslagen: herinneringen, bepaalde patronen. Ik zeg daarom ook altijd: de allerbeste coach zit al in je. Zoek het niet buiten jezelf, maar in jezelf. Jouw onderbewuste weet waarom je doet wat je doet, denkt wat je denkt en voelt wat je voelt. En als we daar achter komen, kunnen we dit in hypnose ook los laten. Vaak doe je dingen nog omdat je als kind een bepaalde overtuiging hebt gevormd, omdat je iets hebt meegemaakt. Zonde toch, om dit je hele leven maar met je mee te dragen? Dat is helemaal nergens voor nodig!”

Snelle, positieve verandering
Het allermooiste van hypnotherapie is de verandering die vaak snel zichtbaar is. Judith: “Je kunt 100 keer op een dag zeggen dat je niet meer onzeker wilt zijn, maar we weten
allemaal dat dat niet direct een krachtig effect heeft. In hypnose werkt dit veel krachtiger. Mijn klanten vinden het ook fijn dat we niet gedurende een lange periode gesprekken hoeven te voeren. Vaak willen ze snel en krachtig geholpen worden. Weer voluit leven zonder blokkades. Loslaten wat niet meer bij hen hoort. Daar help ik ze graag bij.”

Vergeet je mind niet! Je gaat toch ook naar de sportschool?
Judith: “Ik hoop dat we net zo goed leren zorgen voor onze mind als voor ons lichaam. We gaan ook naar de sportschool en eten gezond, omdat we ons lichaam in goede staat willen houden. Maar vergeet je mind niet! Pak die negatieve, oude overtuigingen aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in de kracht van je onderbewuste, dan help ik je graag. Je kunt denken aan slaapproblemen, angsten of fobieën, stress, onzekerheden, people pleasen, afvallen of bijvoorbeeld vliegangst of spreekangst.”

You live most of your life inside of your head. Make sure it’s a nice place to be.

Judith de Waardt Hypnotherapie
Elandstraat 77a, Den Haag
T 06 43 59 32 62
www.judithdewaardt.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 73 van LEVEN! Magazine #54

Fotografie: Nancy Oei