Dit wil je met eigen ogen zien. Loop bij Miccy’s binnen in de Westfield Mall of the Netherlands en onderga een geweldige beleving. Waan je in een paradijs van sieraden, omgeven door gastvrijheid. Op kleur geëtaleerde oorbellen stralen perfecte schoonheid uit, altijd gepaard met een knipoog.

Waar is de liefde voor oorbellen begonnen bij Michelle de Hoogh? De oprichter en ontwerper hoeft niet lang na te denken. “Bij mezelf. Ik houd van grote kleurrijke oorbellen. Maar toen ik die er te koop waren zelf ging dragen, bleek ik overal allergisch voor en ben ik oorbellen voor mezelf gaan maken.” Daarom worden nog steeds al haar ontwerpen met 925 zilver en 18k goud afgewerkt in hun Haagse atelier, waar alleen Fair Trade en duurzame materialen gebruikt worden. Naast de online store zijn er 60 verkooppunten in binnen- en buitenland. Miccy’s bestaat dit jaar tien jaar. Vorig jaar is een lang gekoesterde wens – een flagshipstore – in vervulling gegaan. “Westfield is dé plek met een hoogstaande en internationale uitstraling waar onze gasten de gehele collectie kunnen ervaren en je echt in de wereld die Miccy’s heet stapt.” Je waant je in een frans boudoir waar je even de tijd voor jezelf kunt nemen en ontspannen oorbellen kunt passen. Door een gezellig kopje koffie of een glas bubbels ervaar je een laagdrempelige sfeer. “Ik vind het belangrijk dat onze gasten zich bij ons op hun gemak voelen,” onderstreept Michelle.

Oneindig creatief
Dieren, natuur en kunst inspireren Michelle. Tijdens buitenlandse reizen naar leveranciers komen veel ontwerpen tot leven. ‘Het zijn eigenlijk allemaal kindjes van me. Die crea­tiviteit is niet iets wat ik op moet zoeken. Het zit de hele dag in me en dat is mijn hele leven zo geweest.’ Nergens draait deze nuchtere vakvrouw haar hand voor om. In oktober opent ze haar tweede boutique in Antwerpen, met verdere uitbreiding naar Amsterdam, Knokke en Maastricht in het vooruitzicht. En onlangs nodigde het Van Gogh Museum haar uit om enkele ontwerpen voor oorbellen te creëren, geïnspireerd op het schilderij Amandelbloesem. Ze koestert het verlangen om steeds iets nieuws te maken. Dat is de aard van het beestje; het hoort bij haar en zal nooit weggaan. “Je hebt vooral doorzettingsvermogen nodig. Geloof in jezelf, in je product en durf af te wijken van gebaande paden. Dat is de basis.” Ook Miccy’s slogan – Not just an earring – ademt die mentaliteit uit.

Maxima-momentje
‘Kunstwerkjes’, ‘heel draagbaar’, ‘mooie materialen’ en ‘fashion statements’, zijn veel gehoorde reacties van klanten. Danie Bles, styliste van veel BN’ers, heeft Miccy’s in een vroeg stadium ontdekt. Daarop volgde in 2014 het grandioze moment toen ze een bijna gillende vriendin aan de lijn kreeg: “Dat zijn jouw oorbellen die koningin Maxima op tv draagt!” Juist die herkenbaarheid vervult Michelle met trots: een sfeer en stijl, groot, kleurrijk en aanraakbaar. “Ik hoop dat mensen mijn unieke designs mooi vinden, het verhaal erachter kunnen waarderen en zichzelf nog fijner voelen tijdens het dragen. Ik vind het niet gek om met een oorbel in de vorm van een banaan te lopen en ik hoop dat andere mensen, die drempel ook nemen. Durf jezelf te laten zien.”

Miccy’s
Westfield Mall of the Netherlands
the gallery, Leidschendam
T 070 744 71 22
www.miccys.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 84 t/m 85 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Vanessa de Gaay Fortman / Fotografie: Pascale van Reijn (portret)