Dit jaar werd voor het eerst in De Kunstuitleen & De Galerie Den Haag een solo expositie georganiseerd met uitsluitend Street Art. Er zijn in de afgelopen periode drie talenten aangenomen bij de galerie die zich bewegen in de Urban Art Scene tussen kunst en graffiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ard Doko
Ard Doko, geboren in Nederland, is autodidact. Hij verovert de internationale Street Art scene sinds 19-jarige leeftijd en is inmiddels een productief kunstenaar. Doko heeft met wereld­beroemde kunstenaars samengewerkt en is getoond op verschillende kunstbeurzen. Zijn kunstwerken onthullende maatschappelijke chaos en schoonheid. Hij maakt zijn portretten met spuitbus, kwasten en marker op zowel muur als doek. Doko leidt ons door zijn ervaringen met gelaagde composities over culturele- en identiteitskwesties. Zijn werk is een manifest voor iedereen die durft te zien dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij lijkt te zijn. De ogen in zijn werk hebben hierdoor een functie – een constant iconisch beeldmerk te midden van chaos – die ons eraan herinnert dat de wereld altijd gezien wordt door onze waarneming; een projectie van jezelf. Ard Doko ondersteund met zijn werk veel projecten die zich richten op geestelijke gezondheid en LGBTQ+.

JAWGEM
Jochem van Aller (JAWGEM) woont en werkt vanuit Den Haag. Hij is afgestudeerd als illustrator van de Willem de Kooning Academie. Zijn werk laat zich kenmerken door een spel van licht en donker, ofwel, in zijn woorden, het positieve en het negatieve. De stijl is herkenbaar door strakke heldere lijnen en varieert van schilderijen, illustratie, typografie, muurschilderingen, zeefdrukken en objecten. De werken wisselen tussen redelijk abstracte composities en figuratieve illustraties met veel detail. Soms een beetje ondeugend of maatschappij kritisch. Door jeugdige naïviteit wordt het werk vaak als vrolijk en kleurrijk ervaren, maar er zit een diepere boodschap achter. Hij haalt zijn inspiratie uit
designs van de jaren 80, mode, popcultuur, comics en verschillende beeldherinneringen uit zijn eigen jeugd.

Koen Noordenbos
Koen Noordenbos (KOEMA), Nederlandse kunstenaar, heeft een liefde voor afvalstoffen. Zijn atelier is te vinden in het grootste kringloopdepot van Delft, waar hij wordt omringd door een oneindige voorraad tweedehands producten en materialen. Noordenbos heeft een ongebruikelijk oog voor het spotten van onbedoelde en toevallige schoonheid in bijproducten. Hij laat zich inspireren door culturele tradities en de expressie van kunst in het publieke domein. Zijn collectie van ‘Paint Invaders’ in onze galerie wordt gemaakt van stevige lagen gerecyclede graffiti. Hij haalde het materiaal uit de oudste en meest dominante legale graffitimuur van Nederland: de ‘Prinses Irenetunnel’ in Delft, die in 2015 werd afgebroken. Decennia van verschillende lagen kleuren en patronen, aangebracht door straatartiesten uit alle hoeken, dragen stuk voor stuk bij aan deze unieke kunstwerken.


De nieuwe Street Art collectie bevat schilderijen in zeer uiteenlopende stijlen en formaten. Leuk om te weten: deze kunstenaars werken ook in opdracht. Ook heeft De Galerie diverse objecten beschikbaar. Uiteraard bieden zij diverse koop- en huurmogelijkheden aan en is de bezorgservice gratis. Neem een kijkje op de website en socials, maar vooral ga kijken!


De Galerie Den Haag
Noordeinde 69-71, Den Haag
T 070 393 08 13
www.degaleriedenhaag.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 20 t/m 21 van LEVEN! Magazine #51