Wat ooit begon met twee initiatiefnemers in de Haagse Waldorpstraat groeide in 45 jaar uit tot een administratie- en belastingadvieskantoor met 45 medewerkers aan Park Hoornwijck in Rijswijk. Een begrip in de regio.

Perry Telle is vennoot van Hoornwijck Groep. Hij blikt terug: “Natuurlijk zijn we enorm gegroeid en is er veel veranderd in hoe we werken, maar de kern van het bedrijf is nog altijd gelijk: aandacht voor de klant staat voorop. Daarom doen we veel meer dan alleen administratie- en belastingadvies. Denk aan hulp bij het aanvragen van een krediet of advies bij fusies of overnames. Toen Henk Meijnders en Ben Ververgaert in oktober 1973 startten, boden ze net zo’n brede dienstverlening aan als Hoornwijck Groep anno 2018.”

De klant voorop

Het kantoor kan alleen tegenwoordig veel meer klanten bedienen dan destijds. Rick van der Meer, ook vennoot: “Enerzijds doordat er steeds meer partners, vennoten – inmiddels wel zeven met ieder een eigen expertise – en medewerkers bij zijn gekomen, anderzijds door automatisering. Vaak zie je dat daardoor de aandacht voor de klant vervaagt, wij blijven die vooropstellen.”

Bedrijfweergezondplan

Partner Leo van den Nouweland: “Wij nemen de passie van de ondernemer heel serieus. Hoornwijck Groep kent zijn klanten echt, want alleen dan kun je goed advies geven. Daarom zoeken we proactief de pijn van onze klanten op en nemen die weg, zodat de klant zich helemaal kan focussen op zijn passie: ondernemen. Een goed voorbeeld daarvan is het Bedrijfweergezondplan. Dat zetten we nu overigens meer preventief in dan tijdens de crisis. Tegenwoordig gaat het vooral om de begeleiding bij financieringsaanvragen.”

Lezen wat de Hoornwijck Group nog meer doet? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 122 en 123 in uitgave 38 van LEVEN! Magazine.

Hoornwijck Groep
Park Hoornwijk 2, Rijswijk
T 088 319 80 80
www.hoornwijckgroep.nl

Tekst Noah Van Klaveren
Fotografie Bas Adriaans