Maurice Heerdrink schildert, tekent, portretteert, schrijft, filmt, musiceert, illustreert en geeft workshops en lezingen. Hij is een ambachtelijk realistisch schilder. Zijn werk doet denken aan dat van oude meesters, maar heeft een hedendaagse inslag.

“Het ambacht dreigt verloren te gaan; op academies moet alles conceptueel,” vertelt Maurice Heerdink. “Na mijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag leerde ik meer in de daaropvolgende jaren toen ik voor uitgevers illustreerde. Onder hoge werkdruk ontwikkelde ik mijn schildertechniek.” De kunstschilder werd in 1955 geboren in Den Haag en woont nu in Voorburg. Daar werkt hij aan een omvangrijk oeuvre dat vooral uit portretten en mannelijke naakten bestaat.

Art of Maurice Heerdink

In het boek The Art Of Maurice Heerdink, dat in 2014 uitkwam, is een overzicht van zijn werk te zien. Zijn focus ligt op de mens, maar niet uitsluitend. Op dit moment werkt hij aan zijn tweede grote landschap met de Vliet als onderwerp. “Het Voorburgse kanaal is heerlijk om in te zwemmen, maar dat is verboden. Daarom schilder ik er duikende jongens in en zal ik het Forbidden Fruit noemen.”

Theaterportretten

“Talent zie ik als een afwijking waar een mens mee geboren wordt; het is geen verdienste…” Meer lezen over Maurice en hoe hij in zijn werk een verhaal creëert? Klik dan hier en lees snel verder op pagina  19 van LEVEN! magazine.

www.mauriceheerdink.com