Chique, stoer. Met slechts twee woorden omschrijft eigenaar Alexander Balk zijn nieuwe restaurant concept. De rest is pure emotie. En een plek die uitdaagt tot meer.

Begin mei gingen de deuren open van bar/restaurant DYLANS van Alexander en Ingrid Balk. Eenmaal binnen houdt elke vergelijking met wat was, direct op. Want het ging om meer dan een likkie verf, het ging om een totale metamorfose. On-Nederlands, en tegelijk wel weer typisch Noordwijks. Met een enorme aantrekkingskracht vanuit de regio. Sindsdien frequenteren zowel beroemdheden als lokale liefhebbers van goed eten dit etablissement veelvuldig. Er was duidelijk plek voor deze nieuwe hotspot. De locatie verrast niet, want het hotel heeft immers 30 jaar haar vertrouwde plek aan het Picképlein, met een heel eigen en uniek uitzicht op alle bewegingen van en naar de kust: “De make-over moest er sowieso komen en dan drijven de dilemma’s boven: totaal anders of netjes opknappen. We hebben geen spijt dat we voor het eerste zijn gegaan. Hier gebeurt het, hier kun je parkeren, hier spreken gasten af en hier kun je altijd terecht, weer of geen weer.”

dylans-4-laag

Bar Bites
Balk wilde alles anders dan anders. Zijn brigade is aangevuld met jonge talenten, hij koos voor een nieuwe gastheer en in de keuken wordt veel gebruikgemaakt van de Josper Grill Oven, die uitsluitend op houtskool werkt. Het restaurant blinkt dan ook uit in het bereiden van superieure vleesgerechten. Alexander: “DYLANS heeft een ‘passion for grilling’. Veel gerechten worden vers en puur bereid en dat proef je. Het malse vlees heeft hierdoor een unieke en volle smaak, een goede textuur en heerlijke sappigheid.” De kenners weten dan genoeg. De combinatie van de bar en het aangrenzende restaurant verleidt de bezoeker tot een aperitief bij de bar en wellicht enkele bar-bites. Alexander: “De basis is dat dit een ontmoetingsplek is, dat mensen hier graag afspreken, of je nou komt eten of alleen een borrel komt halen en een klein hapje aan de bar.” Voor het interieurontwerp koos Balk voor Hugo Broeders, die ook zijn strandpaviljoen twee jaar geleden ontwierp en die er opnieuw een eclectische vormgeving van maakte. Uitbundig, internationaal, goud, glamour, pluche, maar ook vintage, huiselijk, ongedwongen.

Van borrel naar biefstuk
Rond borreltijd vinden de mooiste ontmoetingen plaats. Locals en hotelgasten verzamelen aan de bar. Een groep vriendinnen dineert aan de lange stamtafel. Een stel leest de krant in de lounge. En op een van de ronde tafels wordt een laptop geïnstalleerd voor een vergadering met borrel. Ingrid: “Zo zien we het graag. Het gastheerschap is voor ons ongeveer het belangrijkste dat er is in ons vak. Dat willen we onze gasten meegeven.” Alexander: “We hebben plannen voor workshops, een comedyclub, een gents avond, en DJ’s. Deze plek nodigt uit tot meer. Je moet hier 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht kunnen. Niet alleen om wat te moeten doen, ook om tot rust te komen of voor een goed gesprek.”