Ze gaan al weer hun vijfde seizoen in op het strand. Marjan Hofstra en Jasper van der Hoek hebben met hun eigen Patagonia Beach een zaak weten neer te zetten met oog voor details, fijn personeel en een geweldige kaart. Met je voeten in het zand kun je hier de zomer heerlijk doorbrengen.

“Het voelt als gisteren dat we hier zijn begonnen,” vertelt Jasper van der Hoek. “Ik was sowieso de ultieme beginner en had zelfs nog nooit een biertje getapt. Marjan Hofstra had al wel wat ervaring in de horeca.” Marjan had op dat moment echter een mooie baan als personal coach voor mensen met een verstandelijke beperking en Jasper was bankier, voordat zij samen in 2014 toch de sprong in het diep waagden en Patagonia Beach startten. “We waren ervan overtuigd dat we dat wel samen konden en hakten de knoop redelijk vlot door. Maar waar begin je? Uiteindelijk hebben we veel plaatsen op het strand bekeken om een mooie plek te vinden voor het concept dat wij voor ogen hadden. In februari kochten we Patagonia Beach en in maart stonden we al te bouwen op het strand.”

Rust en aandacht

Marjan en Jasper houden allebei van het buitenleven. Van kitesurfen en klimmen tot wielrennen en snowboarden. Veel naar de bergen en op het strand. Centraal bij Patagonia each staan dan ook de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Net zoals in Patagonië zelf, de streek in Zuid-Amerika waar de sfeer en de gerechten deels door zijn geïnspireerd. Nu vier jaar later blijkt hun concept nog steeds een succesformule. Dit restaurant op het strand ademt rust en kwaliteit uit. De sfeer is laid back en vriendelijk. Aan de inrichting is veel aandacht en liefde besteed door Marjan. Overal vind je de turquoise vaasjes met verse bloemen terug en ’s avonds gaan het haardvuur en de vuurkorven gezellig aan. “De verweerde houten meubels zijn van heinde en verre gehaald en hebben allemaal een eigen verhaal,” vertelt zij.

Goed, eerlijk eten

Die smaak voor goed en eerlijk eten zie je dan ook terug op de kaart. Meer lezen over Patagonia’s menu? Haar zakelijke events? Of haar team van wereldreizigers? Klik dan hier en lees snel gratis verder op pagina 10 en 11 van LEVEN! Magazine.

Patagonia Beach
Zwarte Pad 57a, Scheveningen
T 06 22 84 78 73
www.patagoniabeach.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Femque Schook