Op de grens van Den Haag en Scheveningen vind je Gran Tour in Italia, the place to be voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Tijdens een culinaire reis maak je kennis met authentieke recepten in een nieuw jasje uit het vaderland van de eigenaar.

Zodra je hier binnenstapt, weet je direct dat dit geen doorsnee Italiaan is. Het oude pand ademt een relaxte sfeer. De lichte inrichting is stijlvol en bijzondere accenten trekken de aandacht. “We hebben spullen uit ons huis in Italië meegenomen en er hangen familiefoto’s en antieke landkaarten aan de muur,” vertelt de trotse eigenaar Francesco Zani. Hij is afkomstig uit het noorden van Italië en verwezenlijkt in Den Haag samen met partner Monique zijn droom: een eigen restaurant. Van origine is hij restaurateur, maar koken is zijn andere passie. De kneepjes van het vak leerde hij van la nonna – zijn oma -en in diverse restaurants.

Alles vers gemaakt

En lekker eten… dat kún je hier! Inspiratie vindt Francesco in heel Italië, maar op de menukaart ligt het accent op het midden van het land. Met specialiteiten als Casoncelli alla Bergamasca (ravioli), Magatello (een klassiek kalfsvleesgerecht) en de timballo uit Teramo (een soort lasagna). “We serveren populaire gerechten uit Italië die in Nederland misschien minder bekend zijn. Natuurlijk maken onze chefs verse pasta en zijn er gerechten voor vegetariërs en voor gasten met een voedingsallergie.”

Perfect voor een feestje

Omdat Gran Tour in Italia een compact en overzichtelijk restaurant is met een fijne sfeer is het ook een perfecte plek voor een zakendiner of privéfeestje. Al honger gekregen? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 87 van LEVEN! Magazine.

Gran Tour in Italia
Rusthoekstraat 39, Den Haag
T 070 406 39 06
www.grantourinitalia.nl

Tekst Marita Smit
Fotografie Bas Adriaans