Lunchen In driedelig grijs, snel een kop koffiedrinken in je joggingbroek na het sporten of borrelen op vrijdagmiddag. Bij Cortenaer kan het allemaal en is iedereen welkom.

Op de Kortenaerkade en op steenworp afstand van het Anna Palownaplein bevindt zich Cortenaer. Met imposante grote ramen, hoge plafonds en een industriële inrichting heeft deze Haagse zaak de uitstraling van een bar restaurant uit de wereldstad New York. Cortenaer dankt zijn naam aan Admiraal Cortenaer, die vanwege zijn heldhaftige optreden in de Noordse Oorlog door de koning van Denemarken werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Olifant. Zodra het weer het toelaat, wordt het terras aan het water in gebruik genomen en geniet je van het uitzicht op de Koninklijke Stallen. Een bijzonder stukje van Den Haag.

Plezier

Bij Cortenaer is naast goed eten en drinken altijd van alles te doen en zien. Van foto-expositie tot nieuwe platen scoren terwijl je een espresso drinkt. Cortenaer heeft deze lente een internationale kaart met frisse tonen. Berend: “Onze gasten worden door vakmensen bediend, die met veel plezier en passie hun werk doen. Zij zorgen dat jij je op je gemak voelt. Verder hebben zij kennis van de wijnen en de nieuwe gerechten op de kaart. Het is mooi om te zien hoe het ons is gelukt om met elkaar van niets iets te creëren. Ik heb in veel zaken gestaan en de laagdrempeligheid die je bij ons aantreft, ben ik nog nergens tegengekomen. Kom dus gauw een keer langs om het zelf te ervaren!”

Alles onder één dak

Een jaar geleden opende deze horecagelegenheid haar deuren, waarmee eigenaren Barend van Beek en Hubert Crijns hun droom realiseerden. Lees er alles over door hier te klikken en gratis verder te lezen op pagina 138 en 139 van LEVEN! magazine.

Cortenaer
Kortenaerkade 1, Den Haag
T 070 201 55 55
www.cortenaer.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Eelkje Colmjon