Wat is er nou leuker dan in je eigen stad keer op keer nieuwe zaakjes te ontdekken? Maar weinig, vinden de oprichters van Haagse Schatten. Barbara en Marlies helpen mede-Hagenaars daarom graag van de gebaande paden, nemen hen mee op ontdekkingsreis én steunen hiermee lokaal ondernemerschap. Tijd voor een nadere kennismaking.

Haagse Schatten is geboren uit liefde voor de stad. “Den Haag heeft simpel- weg zo veel (verstopte) pareltjes. Fijne lunchzaakjes, mooie boetiekjes en die te gekke cadeauwinkel. Allemaal ondernemingen met bijzondere verhalen, gerund door passievolle en hardwerkende ondernemers. Zaakjes die het simpelweg verdienen om ontdekt te worden. Dat staat aan de basis van ons platform,”aldus Barbara van Rest, mede-eigenaar van Haagse Schatten.

Marlies van der Kolk & Barbara van Rest

Lokale ondernemers op het podium
Compagnon Marlies van der Kolk vervolgt: “Via onze website en social media kanalen laten we Hagenaars hun stad met nieuwe ogen ontdekken. We tonen ze plek- ken waar je met liefde een stukje voor om fietst. Haagse hotspots die je het liefst voor jezelf houdt, maar tegelijkertijd van de daken wil schreeuwen”. Met Haagse Schatten geven zij deze bijzondere, lokale ondernemers het podium dat ze verdienen. Inmiddels zijn er bijna 60 ‘schatten’ bij het platform aangesloten en komen er nog regelmatig nieuwe bij.

De Haagse Schatten cadeaubon
Om al die Haagse schatten te ontdekken, lanceerden de dames al snel na oprichting de Haagse Schatten cadeaubon. “Deze fysieke cadeaubon is in te wisselen bij alle aangesloten Haagse schatten en daarmee natuurlijk het ultieme lokale cadeau voor de feestdagen”, geeft Marlies aan. “We vinden het dan ook fantastisch dat, naast alleparticulieren, ook steeds meer bedrijven onze cadeaubon afnemen. Bijvoorbeeld als kerstgeschenk, voor secretaressedag of voor jubilea.”

‘DEN HAAG HEEFT SIMPELWEG ZO VEEL (VERSTOPTE) PARELTJES’

Iedere euro lokaal besteed
Barbara vult aan: “Het helpt natuurlijk mee dat we kunnen garanderen dat iedere euro die je uitgeeft aan de cadeaubonnen lokaal besteed wordt. Daarnaast hebben we een heel mooie club van unieke ondernemingen om ons heen verzameld, ondernemers die er trots op zijn om een Haagse schat te zijn.” Marlies sluit lachend af: “Wij zijn er stiekem dan ook van overtuigd dat onze cadeau- bon is waar alle Haagse werknemers op zitten te wachten deze kerst.”


Haagse Schatten
Televisiestraat 2 (6 etage), Den Haag
www.haagseschatten.nl