Tessa de Niet, eigenaar van Morena Personal Training Boutique, neemt een standpunt in om impact te maken op de samenleving voor een langdurig krachtig, gezond en fit leven. Daarnaast richt zij zich als businesscoach vanuit haar bedrijf Choose op vrouwelijke ondernemers om ze te ondersteunen en te helpen op zakelijk en persoonlijk vlak.

Morena Personal Training Boutique in Den Haag, Naaldwijk, Amsterdam en Sittard is er voor mensen die begrijpen dat het creëren van een fit en krachtig lichaam bijdraagt aan een krachtig leven. Tessa de Niet is als voormalig topsporter gewend om grenzen te verleggen en voor goud te gaan. Tessa: “Ik heb in mijn verleden een sterk fundament opgebouwd, zowel fysiek als mentaal. Natuurlijk wil je het beste uit jezelf halen en dan kun je blessures oplopen. Ik maak graag de vergelijking van blessures als obstakels in het zakenleven. Die kun je allemaal aanpakken en oplossen als je daartoe bereid bent. Met mijn coachingsbedrijf Choose leg ik de focus op vrouwen en op het feit dat zij een heel grote toevoeging kunnen zijn in de top van het zakenleven. Het is daarbij belangrijk om besluitvaardig te handelen. Door heel veel te spreken, goed te luisteren en daarin te definiëren wat mijn cliënten willen bereiken, kunnen ze voor zichzelf de juiste keuzes maken. Hierbij laat ik mijn cliënten zien, wat ze zelf eerst niet zagen. Alles heeft te maken met een eindbeslissing. Wat voor effect je beslissing ook kan hebben, choose, daarmee kom je verder.”

BRUTALE EERLIJKHEID IS EEN VAN MIJN VERZOEKEN NAAR MIJN CLIËNTEN TOE

Vrouwen- en mannenbrein

Tessa heeft als missie om een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van iemand anders. Door het beoefenen van topsport heeft ze in de praktijk geleerd om zichzelf te disciplineren, te stimuleren en uit te dagen om je vooral verder te ontwikkelen. “Wat ik heel bijzonder vind, is dat het brein van vrouwen echt anders werkt dan het mannenbrein. Wij vrouwen handelen snel uit emoties en ik wil andere vrouwen laten zien dat emoties er mogen zijn, maar leg de focus op de feiten en handel vanuit dat punt. Hoewel mannen bepaalde aspecten los van elkaar kunnen zien, trekken vrouwen graag alle lijntjes door elkaar. Als je dit op zakelijk gebied meer loslaat, komt er meer ruimte om betere resultaten te boeken. Een vrouwenbrein wordt natuurlijk nooit een mannenbrein en andersom ook niet. Toch weet ik dat ik met mijn ervaring het verschil kan maken in het brein, om de emoties minder effect te laten hebben op een persoonlijke en zakelijke eindbeslissing. Mark Flemming is mijn partner en eigenaar van Ownership by Nature. Hij heeft mij, naast al mijn persoonlijke ervaring als topsporter, juist de skills van het vak coaching bijgebracht. Tot op heden doet hij dit nog steeds. Brutale eerlijkheid is een van mijn verzoeken naar mijn cliënten toe. Met 100% commitment van mijn cliënt, kan ik zelf 100% commitment op het coachingsvlak geven. In een coachingstraject waarin ik vrouwen begeleid voor de periode van een jaar, heb ik wekelijks contact om een nieuwe werkbare identiteit te creëren en samen met de cliënt oude patronen te doorbreken en nieuw gekozen patronen te herhalen. Door intensief en goed te spreken en door te vragen komen we tot de kern, om vervolgens een krachtige beslissing te nemen.”

Morena Personal Training Boutique

Smederijstraat 31, Naaldwijk

Laan van Waalhaven 96, Den Haag

Industriestraat 10, Sittard
T 06 83 99 61 32

Meer weten over Morena Personal Training Boutique? Kijk op www.morenapersonaltraining.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 54 & 55 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn