Bij het openen van de deuren van L’Osteria op de Grote Markt stap je meteen in de wereld waar de geuren van de beste pizza, pasta d’amore en andere verse ingrediënten je tegemoet komen in een Italiaanse en vooral levendige sfeer.

Tom van Straelen, General Manager van L’Osteria neemt LEVEN! mee in de Italiaanse sferen van ‘zijn’ restaurant in Den Haag. Tom: “Vol goede moed zijn we in februari onze Haagse vestiging gestart en helaas moesten wij meteen weer sluiten. Nu lijkt het allemaal weer mogelijk te zijn en daar zijn wij superblij mee. Het concept komt oorspronkelijk uit Neurenberg en er zijn nu meer dan 100 vestigingen in Duitsland. Het succes groeit verder uit naar Frankrijk, Oostenrijk en in Neder­land opende L’Osteria al eerder in Amsterdam en dit wordt ook verder uitgerold naar andere steden.”

Oversized pizza en homemade pasta

Opvallend is de sfeervolle bar, waar je samen of met vrienden, familie of zelfs zakenrelaties een gezellig drankje kunt drinken. De drankencollectie boven de bar van ruim acht meter, is op zijn minst indrukwek­kend te noemen. Het is sfeervol ingericht met veel hout en zwarte elementen en de open ‘cucina’ waar alle gerechten worden bereid is een echte eye­catcher. Via de met staal omlijste houten trap kun je naar de eerste verdieping voor een eigen feestje, vergadering, private dining en nog veel meer. Het allerbelangrijkste is de ongedwongen sfeer, waar iedereen welkom is en voor een verrassend scherpe prijs heerlijk kan genieten van de Italiaanse keuken. De flinterdunne pizzabodem is groot van formaat en het is zelfs mogelijk om de bodem te voorzien van twee verschillende smaken, zodat je naar wens de oversized pizza ook kunt delen.

Muziek en vuurwerkfontijn

Het meel voor de pizza’s en pasta’s wordt exclusief voor L’Osteria gemaakt. Er zijn ook vele opties op de menukaart, zelfs voor vegans is de keuze ruim. Voor de kleintjes is er ook genoeg vertier. Op de benedenverdieping is er een speelhoek met tafel­ voetbal, een klimrek en nog veel meer leuks. Italia­nen houden van muziek en dat merk je. Hoewel de gasten in het restaurant genieten van originele nummers en binnenkort van optredens, staat er in de zaak een prachtige vleugel die zodra het weer mag ook door gasten bespeeld kan worden. Bij een verjaardag gaat het hier helemaal over de top. Compleet met een vuurwerkfontein bij een dessert, een glaasje Limoncello en personeel die je in het Italiaans toezingt. “Wij zijn bij L’Osteria één grote familie waar we samen met ons geweldige team er alles aan doen om met liefde ons Italië over te brengen op onze gasten.”

L’Osteria

Grote Markt 16, Den Haag

T 070 209 60 50

Meer weten over Restaurant L’Osteria? Kijk op www.losteria.net

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 134 & 135 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn