Ben je MKB’er en op zoek naar een financiering om je bedrijf (verder) te kunnen laten groeien? Credion Haaglanden is dé onafhankelijke specialist op het gebied van bedrijfs- en vastgoedfinanciering met een groot netwerk van uiteenlopende financieringspartijen.

“Meer dan eens is het de financiering waar de verwezen­lijking van mooie ondernemersambities op stuk loopt. Althans, als de ondernemer die financiering rond pro­beert te krijgen bij een behoudende geldverstrekker, zoals een traditionele bank. In de twintig jaar dat ik zelf bij een bank werkte, heb ik veel kansrijke plannen langs zien komen die niet in het ge­wenste risicoprofiel pasten en werden afgewezen. Vijf jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Ik had al te vaak ‘nee’ verkocht en heb me als franchisenemer aangesloten bij Credion. Als ‘financial engineer’ zet ik mijn financiële kennis en ervaring nu in om ondernemers wél aan een passende financiering voor hun ambities te helpen. Als bemiddelaar/ adviseur kan ik een beroep doen op een uitgebreid netwerk van meer dan honderd verschillende financieringspartijen en ik ben graag bereid om mijn nek uit te steken als ik zelf van de haalbaarheid van een plan overtuigd ben.” Mark Buytelaar is sinds dit jaar directeur­eigenaar van Credion Haaglanden.

Door het vuur

“Ondernemers moeten weten dat er veel meer financieringsmogelijk­ heden zijn dan de mogelijkheden die ‘de bank’ biedt. Of het nu om een éénpitter gaat die een bestelbus wil leasen of om de financiering van een complete bedrijfsovername, ik denk graag mee over de mogelijkheden en deins ook niet snel terug voor een risico, zolang dat risico uit te leggen is. Financieringspartijen hebben immers het recht om precies te weten waar zij hun geld in steken. Als íets belangrijk is in mijn business, dan is het wel dat je het vertrouwen dat je bij de financieringspartijen hebt opgebouwd niet moet schaden”, vervolgt Mark. “Na een grondige analyse van het te financieren plan en de bijbehorende financierings­ behoefte, kan ik op basis van mijn ervaring aardig inschatten of en bij welke partijen een financieringsaanvraag kansrijk is. Een toverstafje heb ik niet, maar als wij éénmaal de onderhandeling voor een klant zijn ge­start, zullen we voor hem door het vuur gaan en ons uiterste best doen om met onderhandelingen tot de gewenste uitkomst te komen.” Mark heeft het team van Credion Haaglanden inmiddels uitgebreid met drie adviseurs die over diezelfde mentaliteit als Mark beschikken.

De ‘verboden’ vraag

Hoewel er veel kennis en knowhow van financieringen in huis is, is het vooral de positieve instelling en de grote betrokkenheid waarmee Credion Haaglanden zich van andere bemiddelaars/ adviseurs onderscheidt. “Ik steek veel tijd in het onderhouden van mijn netwerk en wie mij een beetje kent, zal beamen dat ik een positieve instelling heb. We hebben hier, binnen mijn snel­ groeiende team waarmee we ook graag MKB­ ondernemers in Rijswijk, Leidschendam­-Voorburg en Zoetermeer willen be­dienen, één vraag die niet gesteld mag worden, namelijk ‘Zou je dat nu wel doen?’ Ik ben meer van ‘Waar een wil is, is een weg’. Let’s go! Niet geschoten, is altijd mis. Met die instelling ben ik gekomen waar ik nu sta en daar ben ik trots op.”

Credion Haaglanden

Laan van ’s­Gravenmade 32, Den Haag

T 070 314 24 29

Meer weten over Credion? Kijk op www.credion.nl/denhaag

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 71 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Pascale van Reijn