BabZ Thuiszorg levert al ruim vijf jaar professionele zorg aan ouderen in Den Haag. Van persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding tot intensieve terminale zorg: het gaat altijd om maatwerk bij BabZ.

Directeur Margriet Plaizier is nog steeds blij dat ze toentertijd de knoop heeft doorgehakt en voor zichzelf is begonnen. “Ik had er vertrouwen in, dat wel. Ik heb een medische achtergrond en veel ervaring met zorgverlening, maar dat het zo goed zou gaan lopen had ik niet verwacht. Natuurlijk is het hard werken. Ik maak lange dagen en heb veel genetwerkt, doorzetten was vanaf het begin mijn eerste prioriteit. Ik wil ook echt het onderscheid maken. In de zorg gaat het om de juiste match tussen cliënt en zorgverlener, als die niet klopt, gaat het vroeg of laat verkeerd. Als ik maar enigszins twijfel of ik iemand moet inzetten, doe ik het liever niet en zoek nog even verder. Die gedrevenheid om kwaliteit te leveren heb ik nog steeds, ook – of misschien wel juist – in tijden van krapte op de markt. Zo werk ik nu eenmaal het liefst.”

Snel schakelen

Veel mensen weten BabZ te vinden, ondanks de talrijke aanbieders van thuiszorg die Den Haag rijk is. “Er zijn veel grote organisaties in Den Haag. Ik heb er bewust voor gekozen om klein te zijn en te blijven. Cliënten en hulpverleners hebben direct contact met mij, ze hoeven niet langs allerlei schijven zoals bij grotere organisaties. Ik ben op de hoogte van wat er speelt, ben ondertussen bekend met veel huisartsen en instellingen en kan daardoor snel schakelen. Bovendien werk ik met een vrij stabiel team van zorgverleners die ik goed ken, ik weet wat hun kwaliteiten zijn en wat ze aankunnen. Alles staat of valt met goede communicatie. Daarom kun je mij altijd bellen om te overleggen of om een vrijblijvende intake te plannen. Met aardig zijn kom je heel ver, dat blijkt wel.”

Leveren wat er nodig is

De wens van de cliënt staat centraal. Grofweg zijn er twee soorten cliënten: mensen die al een zorgindicatie hebben en méér zorg of méér tijd willen inkopen, al dan niet particulier, en mensen zonder indicatie die vooral behoefte hebben aan informatie en graag willen weten welke wegen zij moeten bewandelen om voor thuiszorg in aanmerking te komen. “Al tijdens het eerste telefoongesprek filter ik de aanvraag en vorm ik een globaal beeld van de indicatie en de mogelijkheden om te voldoen aan de wensen van de cliënt. Ik maak soms heel schrijnende gevallen mee waarbij het belangrijk is om de zorg snel in te zetten. Natuurlijk kan ik geen ijzer met handen breken, maar in veel gevallen lukt het mij om de gewenste zorg te leveren met een vast team van professionele zorgverleners op de dagen en tijden die de cliënt wenst. Dat maakt mijn werk keer op keer weer zo bijzonder.”

BabZ Thuiszorg

Thomsonlaan 129, Den Haag
T 070 239 01 05 / 06 38 70 49 23

Meer weten over BabZ Thuiszorg? Kijk op www.babzorg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 71 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn