In het hart van de Herenstraat is veel gebeurd. Het sieradenatelier Orfèvre is naar de overkant verhuisd. In het voormalige winkelpand van Orfèvre vind je nu het gloednieuwe Atelier Sientje. Enkele panden verderop heeft de sfeervolle woon- en accessoirewinkel ‘Ambiance et plus’ haar deuren geopend.

Na meer dan dertig jaar was het voor Manda Willems van het welbekende sieradenatelier Orfèvre tijd voor een nieuwe stap. Aan de overkant van de ‘oude zaak’ zit haar compleet vernieuwde atelier en winkel, iets waar Manda enorm trots op is. “De winkel is luxe ingericht, met een knipoog naar Parijs dankzij het schattige Franse tuintje. Natuurlijk zit er in de winkel ook weer een eigen atelier waar ik met mijn team voor iedereen de mooiste sieraden maak, ontwerp en repareer.”

EEN NIEUW TIJDPERK IN DE HERENSTRAAT

Bijzonder
Deze verhuizing is extra bijzonder voor Manda Willems omdat niet alleen vroegere werkneemster Sientje van ‘t Veer, maar ook haar partner Edwin Zethof een eigen winkel opent in dezelfde straat. Al jaren werkt Edwin als ondernemer, maar nog niet eerder had hij een eigen winkel. Vanaf nu dus wel: inmiddels is zijn gloednieuwe winkel ‘Ambiance et plus’, geopend. Een nieuwe woon- en accessoirewinkel in de Herenstraat. Je vindt er prachtige meubels als tafels, kastjes, stoelen, maar ook leuke kleine snuisterijen zoals kaarsen, manden en vazen in de Franse stijl. Edwin: “Het is een ondernemersavontuur waar ik enorm naar uitkijk. Uiteraard is het spannend, maar ik heb er vertrouwen en vooral zin in.”

Echt een droom
In het pand waar Manda’s voormalige sieradenatelier zat, is eveneens iets unieks verschenen. Hier zit nu Atelier Sientje, op de plek waar ze de afgelopen vier jaar voor Manda heeft gewerkt als goudsmid. Sientje is ook modeontwerpster en droomde al jaren ervan om een eigen winkel te openen waar ze al haar creativiteit in kwijt zou kunnen. “Ik wilde een plek creëren waar kleur, expressiviteit, inspiratie en gezelligheid centraal staan. In mijn naaiatelier werk ik aan exclusieve kledingcollecties en aan speciale opdrachten op maat. Daarnaast zijn er verschillende ambachtelijke producten te koop. Ik organiseer creatieve workshops voor jong en oud en natuurlijk kun je ook gewoon langskomen om je onder het genot van een kopje koffie te laten omringen door mooie dingen.” De drie bevlogen ondernemers, kijken ernaar uit om hun vondsten met de bezoekers te delen!


 

Orfèvre
Herenstraat 95, Voorburg
T 070 386 55 71
www.orfevre.nl

Atelier Sientje
Herenstraat 84, Voorburg
T 06 43 79 80 61
www.ateliersientje.nl

Ambiance et plus
Herenstraat 94, Voorburg
T 06 53 65 13 50
www.ambiance-et-plus.nl

✍️ Laura van der Meer

📸  Hiske van der Gronden