Heel Den Haag – van de Scheveningse kust tot de Haagse binnenstad – viert het laatste seizoen van het jaar uitbundig. Deze periode staat volledig in het teken van Have a Royal Winter: het groengele winterfestijn met een koninklijk randje boordevol evenementen en activiteiten.

Van knusse kerstmarkten, live-muziek en een knallende vuurwerkshow tot winters winkelen, indrukwekkende lichtdecoraties door heel de stad en het frisse startschot van het nieuwe jaar: de Nieuwjaarsduik. Mix stad, strand, koninklijk en winter met elkaar en je hebt hét recept om de Hofstad niet meer te hoeven verlaten.

Scheveningen en het winterseizoen: een gouden combinatie
Een kraakheldere dag met een strakblauwe hemel of een frisse wind met her en der bewolking: ieder weertype is geschikt voor een uitwaaisessie op het Scheveningse
strand. Tik het zand uit je schoenen, wissel deze in voor een paar (huur)schaatsen en glij over het ijs van Cool Event Scheveningen. Maak al zwierend een plan voor de avond. Hier aan zee wordt de pracht van de nacht gevierd met A Night Out Scheveningen. Een bonte verzameling avonden vol geprogrammeerd met festiviteiten. Deze soirees staan letterlijk in de spotlights, want heel Scheveningen licht op door buitengewoon schitterende sfeerverlichting. Op verschil­lende plekken op en rondom de boulevard sta je versteld van verlichte objecten en projecties. Geniet van bijzondere lichtacts in verschillende horeca en een avondritje in het Reuzenrad. Koude én gouden tip: ontdek op het Pierplein en de nieuwe Noord boulevard de ijssculpturen tentoonstelling ‘Let our future grow’ en ‘Stowaway’. Dat Scheveningen tijdens Have a Royal Winter straalt, moge duidelijk zijn.

Beleef de Hofstad op haar best
De Haagse binnenstad verwelkomt je warm en gastvrij en leidt je naar de winterse hoogtepunten van dit jaar. Bijvoorbeeld naar The Hague HighLights: verbluffende lichtkunstwerken die je op vier plekken in de stad verhalen vertellen door middel van licht. Na ongeveer drie kwartier wandelen heb je alle spots gezien. Tijd voor glühwein! Natuurlijk haal je die in de decembermaand het liefst bij Neerlands grootste kerstmarkt: de Royal Christmas Fair. Het Lange Voorhout transformeert dan weer tot het Haagse epicentrum waar gezelligheid, kerstsferen en de stadse warmte gemoedelijk samenkomen. Verwacht kerstkraampjes, de welbekende licht­hemel bestaande uit 100.000 LED-lampjes, muziek, knisperende vuurtjes en alles wat jouw Haagse winterhart sneller doet kloppen. Helemaal opge­laden en klaar om de kerstinkopen te doen? De deuren van winkels in de Haagse binnenstad staan al voor je open!

Kijk voor het actuele programma op denhaag.com/winter

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 70 t/m 71 van LEVEN! Magazine #49

Fotografie: The Hague & Partners