Bierens Verf is een begrip in de regio Den Haag-Rotterdam. Vakschilders en particulieren vertrouwen al meer dan honderd jaar op de kennis en kunde van
het door drie generaties Bierens opgebouwde kwaliteitsbedrijf. Bierens Verf staat ook bekend om z’n vele hoogwaardige huismerken. Recent werd daaraan True Colors toegevoegd, een uniek en ijzersterk kleur- en verfconcept.

Bij binnenkomst in de ruime winkel annex groot-handel aan de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag, trekt een twaalf meter lange wand met gekleurde vlakken meteen de aandacht. De vlakken zijn driedimensionale handgeschilderde stalen van de 280 kleuren die samen de kleurcollectie True Colors vormen. Op elke staal staat de naam van de kleur vermeld, variërend van Honey tot Olive tot Hazelnut. De grote tafel vlak voor de wand nodigt uit om even te gaan zitten en de kleuren rustig op je te laten inwerken.

Uniek concept
True Colors is het paradepaardje van Bierens Verf. Directeur-/mede-eigenaar Erik van Lieshout vertelt met gepaste trots over het unieke concept dat door de eigen medewerkers, waaronder twee interieurarchitecten, bedacht en uitgevoerd is. “We zijn niet alleen goed in verf, maar ook in kleur. Klanten komen vaak de winkel binnen omdat ze op zoek zijn naar een kleur, een combinatie van kleuren, een kleuradvies of om inspiratie op te doen. We zochten naar een manier om kleuren goed te laten zien. Verffabrikanten schieten daarin tekort; hun kleurstalen worden meestal gedrukt, waardoor ze nooit de exacte kleur weergeven, bovendien zijn ze veel te klein om nauwkeurig in te kunnen schatten hoe een bepaald oppervlak er in die desbetreffende kleur uit zal zien. Klanten willen de échte kleuren zien, op groot formaat, in 3D en het liefst mee naar huis nemen om ter plekke te kunnen samenvoegen en vergelijken.”

Feilloos kiezen
Van Lieshout en zijn medewerkers hebben goed naar de wensen van hun klanten geluisterd. “Men vindt het vaak lastig om uit het enorme aanbod van kleuren een keuze te moeten maken. Daarom hebben we onze collectie beperkt tot 280 kleuren, plus zeven tinten zwart. We hebben gekeken naar hedendaagse trends, geput uit onze jarenlange ervaring met het geven van kleuradviezen en zijn ervan overtuigd dat dit aantal ruim voldoende is om een geschikte keuze te maken.”

Indrukwekkend
De True Colors wand is het resultaat van anderhalf jaar hard werken. Er is een special soort papier geselecteerd om A4-kleurstalen, die in de winkel op de Aelbrechtskade in Rotterdam met de hand worden beschilderd, uit te snijden. “Twee lagen gaan er op elk vel, dat gebeurt gewoon midden in de winkel. Klanten kunnen deze grote kleurstalen tegen een kleine borg meenemen. Wat je ziet is wat je krijgt. Het is een groot succes, er gaan dagelijks zo’n honderd stalen de deur uit en je kunt zelfs een koffer met alle 280 kleuren op A4-formaat meekrijgen. Klanten zijn onder de indruk. Ik denk dat we het enige bedrijf in Nederland zijn die op deze manier een collectie kleuren presenteert.”

Bij twijfel: laat je adviseren!
Het concept True Colors faciliteert het kopen van de juiste kleur, de kans dat de kleur totaal anders uitpakt dan verwacht, is minimaal. “Doordat je de grote stalen ter plekke bij daglicht en kunstlicht kunt beoordelen, heb je meer zekerheid dat het gaat worden zoals je voor ogen hebt. Wij doen er alles aan om eventuele twijfels weg te nemen. Onze interieurstylisten helpen je graag hierbij. Maak een afspraak, neem foto’s van de ruimtes en (gordijn)stoffen in de favoriete kleuren mee naar de winkel en je ontvangt kosteloos
advies. Samen met onze adviseurs kom je er altijd uit. Voor een advies thuis of op locatie ben je bij ons ook aan het juiste adres.”

Professioneel
Naast de kleurcollectie is er ook een verflijn met dezelfde naam ontwikkeld. True Colors Paint omvat alle verfsoorten die je binnenshuis nodig hebt. “Zoals alle verfmerken die
wij verkopen is True Colors Paint een kwaliteitsverf. Het is geheel watergedragen met zo min mogelijk oplosmiddelen, een lage CO2-emissie, en voor een groot deel bio-based. Professionele verf maakt het schilderwerk aangenamer. Het schildert prettiger, dekt beter, is kras- en stootvast en minder onderhevig aan slijtage. Naast True Colors Paint is er ook een weerbestendige buitenlijn TcO oftewel True Colors Outdoor.”

Stylisten
Bierens Verf biedt externe stylisten de mogelijkheid om de winkel in Den Haag als werkplek te gebruiken. “Er zitten regelmatig stylisten die werken met True Colors hier aan tafel om advies te geven aan klanten. Het is een inspirerende plek en je kunt meteen een testpotje verf, de gekozen kleuren of materiaal aanschaffen. We delen onze vakkundigheid en service met plezier met iedereen, die net als wij blij wordt van verf, kleur en kwaliteit.”


Lezersactie voor ondernemers
Gratis True Colors op jouw muur!
Heb je een muur van ongeveer 20 m² in een publieke ruimte die wel een kleurtje kan gebruiken? Bierens Verf verzorgt bij twee lezers van LEVEN! Magazine Den Haag een muur met een True Colors-kleur naar keuze! Stuur een mailtje naar info@truecolorspaint.nl met jouw naam, locatie en twee foto’s van de muur. Uit alle inzendingen trekken zij twee winnaars.


Bierens Verf Den Haag
Waldeck Pyrmontkade 676, Den Haag
T 070 346 94 59

Bierens Verf Rotterdam
Aelbrechtskade 110b, Rotterdam
T 010 333 50 59
www.bierens.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 48 t/m 51 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Rogier Chang