Bij Wijnkoperij Van Paesen zijn wijnliefhebbers aan het juiste adres. Pascal Noordover importeert de lekkerste biologische wijnen uit verschillende Europese landen. Goed van smaak én goed voor het milieu.

Pascal is altijd op zoek naar authentieke eerlijke wijnen. Wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven, met natuurlijke beschermingsmiddelen en minimaal in­grijpen in het maakproces. “Gelukkig stappen steeds meer wijnmakers over op biologisch geteelde druiven. Dat is beter voor de bodem, de biodiversiteit en de wijn zelf. Ik werk uitsluitend samen met kleinschalige producenten in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland en haal daar de beste duurzame producten vandaan. Het is echt een sport om biologische, biodynamische en vegan wijnen te ontdekken die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Ik doe altijd vooraf onderzoek, proef ter plekke de wijnen en ken de makers. Hierdoor weet ik precies hoe hun wijn tot stand komt. Als vinoloog in opleiding heb ik de kennis en discipline om goed te kunnen proeven. Zo kies ik welke wijnen er in mijn assortiment en bij de smaak van mijn klanten passen. En natuurlijk let ik op duurzaamheid en passie. Alles wat ik verkoop wordt door bevlogen mensen gemaakt die oog hebben voor het behoud van de natuur en dat verdient zo veel mogelijk aandacht en waardering.”

Proef het verschil
Pascal neemt geïnteresseerden graag mee op zijn ontdekkingstocht. “Als je een beetje uit je comfortzone durft te gaan, verrijk je je smaakbeleving enorm. Natuurgetrouwe wijnen zijn heel toegankelijk, zacht en vol van smaak, aangenaam en gezonder. Ze gaan goed samen met verantwoord eten. Toegegeven, de prijs ligt gemiddeld misschien wat hoger, maar dan heb je wel een unieke wijn te pakken die bijdraagt aan een betere wereld. Ik organiseer proeverijen bij mensen thuis, zeker in de maand december, en ook adviseer ik de betere restaurants. De feestdagen zijn een prima gelegenheid om jezelf eens te trakteren op een bijzondere wijn of om een op maat gemaakt wijnpakket cadeau te geven.”

Wijnkoperij Van Paesen
T 06 34 12 85 97
www.wijnkoperijvanpaesen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 139 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn