Amare, het mooiste en meest duurzame podiumkunstengebouw van het land,
is geopend en iedereen is welkom!

Social Seats

“Als je hét podium van de 21e eeuw bent, dan moet je er ook alles aan doen om zo toegankelijk en inclusief mogelijk te zijn voor iedereen.”, vertelt Irene Kovács, hoofd van de afdeling Development en Relatiebeheer. Het theater wil alle wijken van de stad bereiken en de inwoners verleiden om een voorstelling bij te wonen. Theaterbezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld vanwege de sociale achtergrond of omdat de financiële middelen ontbreken. “We lanceren daarom een nieuw concept in Nederland: Social Seats (werktitel). In co-creatie met particulieren en bedrijven maken wij voor vijf euro tickets beschikbaar voor specifieke doelgroepen. Om die doelgroepen te bereiken zullen wij verschillende kanalen inzetten, zoals de Haagse cultuurankers of partners waar wij mee samenwerken.”

Er is bewust voor gekozen om de tickets niet gratis te verstrekken. “Wij willen een jong, nieuw en diverser publiek aan ons binden; een publiek waar de culturele belangstelling al enigszins is aangewakkerd. Er moet dus oprechte interesse zijn, dan is de kans groter dat ze nog vaker terugkomen. In het buitenland is die aanpak succesvol gebleken. Wij hebben ons laten inspireren door voorbeelden in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten, waar met vergelijkbare initiatieven een nieuw publiek is aangeboord.” Met Social Seats laat Amare bezoekers kennismaken met een breed scala aan programma’s. “Echt een doorsnee van alles wat wij te bieden hebben. Musical, opera, klassieke concerten, dansvoorstellingen, cabaret: het kan van alles zijn.”

Verschillende partners hebben al interesse getoond om dit concept in co-creatie vorm te geven en in de komende maanden worden ook nieuwe partijen benaderd. “In het laatste kwartaal van 2022 willen wij starten met het distribueren van de tickets. Tot die tijd werken wij het concept verder uit. Wij merken dat er veel interesse voor is, bedrijven willen allemaal maatschappelijke impact hebben en daar iets voor terugdoen. Daar sluit dit perfect bij aan.”

Meer weten?
Bel Irene Kovács, 06 82 97 87 64

 


Zakelijke mogelijkheden

Het nieuwe, state of the art, gebouw is super duurzaam. Amare heeft zowel een BREEAM-NL Excellent Certificaat als een Green Key certificaat. “Het is het eerste duurzaam gebouwde podiumkunstencomplex van Nederland en we doen er echt alles aan om het milieu te sparen, zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Alleen dat is voor veel organisaties al een reden om hier een event te organiseren”, vertelt Diederick van Eeden, Manager Business Events. “Veel overheidsinstanties stellen het zelfs als eis en die liggen allemaal op loopafstand bij ons vandaan.”

Van der Maarel Eventstyling | Amare Den Haag | Zaterdag 2 oktober 2021 | Photo’s by: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Het gebouw is enorm, met veel openbare ruimte en veel reuring. “Maar binnen die grootsheid kun je in diverse zalen en foyers een intieme sfeer ervaren. Eigenlijk is alles mogelijk. Van grote congressen of festivalachtige events met 4500 bezoekers tot een vergadering voor tien man: ‘flex is key’. Dat geldt ook voor de catering. We hebben een gevarieerd aanbod én een van de chefs is Vincent van der Zalm, de man die Parkheuvel in Rotterdam naar twee sterren kookte. Die kan ook maatwerk leveren.” Juist de theatersetting kan van een evenement iets onvergetelijks maken. “Het is natuurlijk waanzinnig als na afloop van een congres in het Danstheater, het doek omhooggaat en blijkt dat je niet gaat borrelen in de foyer, maar op het enorme podium. We kunnen hier voor wel vijf- of zeshonderd personen een sit down dinner organiseren of een borrel met achthonderd personen.”

De ambities zijn hoog. “De ligging van Amare is perfect. Hartje stad, maar goed bereikbaar. Vijf minuten lopen vanaf het station, zeven parkeer­garages in de buurt en we hebben een fietskelder met 1500 plekken. Aan het Spuiplein kunnen we bovendien onze krachten bundelen met Theater aan het Spui, het Filmhuis, de Nieuwe Kerk en Pathé. Dat maakt het mogelijk om ook grote, internationale congressen naar Den Haag te halen en dat heeft een enorme commerciële impact op de stad. Er zijn nu al aanvragen voor grote congressen over vijf of zes jaar en met onze bespelers – het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium – hebben we goede afspraken gemaakt over dit soort kansen. Maar nogmaals: alles kan, ook met kleine groepen.”

Meer weten?
Bel afdeling zakelijke verhuur, 070 88 00 373

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 72 t/m 73 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Marita Smit
Fotografie: De Schaapjesfabriek, Carlijn Stortelder, Wouter Vellekoop, Van der Maarel