bulthaup staat voor een doordacht totaalconcept en de hoogste kwaliteit in keukens. Dat is precies wat je ziet en voelt als je de nieuwe showroom van bulthaup Den Haag aan de Binckhorstlaan bezoekt. Alles klopt.

Het familiebedrijf Nell en Stutterheim Keuken­architectuur BV is al ruim een eeuw een vertrouwde naam in de hofstad. Sinds 10 jaar worden uitsluitend bulthaup-keukens verkocht. bulthaup Den Haag heeft sinds mei dit jaar een gloednieuwe showroom aan de Binckhorstlaan 309-G. “Door de herinrichting van de Binckhorst waren we genoodzaakt te vertrekken van onze vorige locatie. We zijn blij dat we een nieuwe plek in de Binckhorst hebben kunnen vinden, want hier zijn we goed bereikbaar – ook voor onze klanten van buiten Den Haag”, vertelt Ronald te Brake, al sinds 2000 werkzaam bij bulthaup Den Haag. “Het voordeel van de verhuizing is dat we nu één van de mooiste showrooms in dit segment hebben. We kunnen hier het allernieuwste van bulthaup laten zien.” De showroom toont precies waar het merk bulthaup voor staat: rust, samenhang en klasse.

Van idee naar ideaal
De keukens van bulthaup zijn visionair en trendsettend. De functionaliteit gaat gepaard met hoge esthetische kwaliteit en innovatieve oplossingen. In de showroom kunnen aan de hand van een beperkt aantal opstellingen vrijwel alle mogelijke combinaties worden geïllustreerd. Voor het ontwerp van de volmaakte keuken is volgens Ronald echter meer nodig: “Om de perfecte keuken voor een klant te kunnen ontwerpen, willen we onze klant beter leren kennen. Wensen, smaak, ideeën en levensstijl spelen immers een rol. Een bulthaup-keuken moet hier naadloos op aansluiten. We willen meer zien van de woning dan de keukenplattegrond en gaan liefst een keer bij de klant thuis een kijkje nemen. Met de klant bepalen we de ideale combinatie van schoonheid, warmte, kleur en functionaliteit en deze vertalen we in een uniek keuken­ontwerp. Doordacht tot in het kleinste detail.”

Heldere vormen, tijdloos ontwerp
De stijl van bulthaup is als de Bauhaus bouwkunst: tijdloos met een heldere vormentaal. Ronald: “Rust is heel belangrijk in het ontwerp van een bulthaup-keuken. Die wordt min of meer gewaarborgd door het overzichtelijke aantal productlijnen en kleuren: bulthaup b1, b2, b3 en b Solitaire. Deze lijnen hebben ieder eigen, hoogwaardige kenmerken, zorgvuldige detaillering en perfecte afwerking. Ze bieden evengoed bijna onbegrensde mogelijkheden om een fraai en functioneel keukenontwerp te maken. Rust is ook een belangrijk kenmerk voor de manier waarop wij werken. We geven de klant alle ruimte om tot een keuze te komen, want zowel voor de klant als voor ons is het belangrijk dat het eindresultaat helemaal voldoet aan de verwachtingen.”

Foto: Adriaan Korpershoek, Paul Zwaan en Ronald te Brake

 

Kwaliteit is vanzelfsprekend
Het team van bulthaup Den Haag bestaat uit Paul Zwaan, Adriaan Korpershoek en Ronald te Brake, en de eigen monteur Martin Spaans. Verder zijn er een aantal externe monteurs die ook voor bulthaup Den Haag monteren. De ontwerpers meten de keukens zelf in, zijn liefst even tijdens de montage aanwezig en verzorgen de oplevering. “Met zo’n klein team kunnen we een heel persoonlijke service leveren. We denken ook graag mee over de complete inrichting als de klant dat wil. We hebben goede contacten met architecten, project­ontwikkelaars, aannemers en een samenwerkingsverband met interieurspecialisten op het gebied van verlichting, vloeren en wand­bekleding”, besluit Ronald. “Kwaliteit is bij ons altijd vanzelfsprekend.”

bulthaup Den Haag
Binckhorstlaan 309-G, Den Haag
T 070 399 23 41
www.bulthaupdenhaag.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 94 t/m 95 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Rob van der Pas