Lindy Nikken streeft naar langdurige relaties met haar cliënten. “Voor sommigen van hen hebben wij in de loop der jaren zelfs 3 of 4 transacties mogen doen. Daar word ik heel blij van, een groter compliment kunnen we niet krijgen.”

Lindy: “Als iemand mij vraagt wat ik doe, en ik zeg dat ik al 15 jaar een makelaarskantoor gespecialiseerd in expats heb, is de eerste reactie altijd dat de zaken dan wel makkelijk zullen gaan en wij op dit moment bakken met geld verdienen”. Zij moet daar altijd hartelijk om lachen, want mensen die niet precies weten hoe het zit, kunnen daar direct vanuit gaan en dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. Natuurlijk gaan de zaken heel goed, maar het is bepaald geen appeltje eitje. De vraag is nog altijd veel groter dan het aanbod en dan is het zaak dat je samen met je team op basis van knalhard werken, ervaring, netwerk en doortastendheid een en ander voor elkaar weet te boksen. Gelukkig gaat hen dat goed af.
Kopen zonder kijken “Aan het begin van de corona had ik even het idee dat de
wereld stil zou staan, maar in het particuliere vastgoed was niets minder waar”. Lindy en haar team draaien vanaf de eerste maand overuren om in de toenemende vraag te voorzien. Niet alleen van lokale expats, maar ook van cliënten die haar vanuit het buitenland opdracht geven om iets aan te kopen of te huren. “Dat is bij de uiteindelijke overdracht best even een spannend momentje maar tot nu toe is iedereen gelukkig dol­enthousiast”.

Ontzorgen
“Onze verhuur- en beheerafdeling is erg gegroeid. Meer huiseigenaren vertrekken onder andere naar een grotere woning of naar het buitenland en tevens is er weer een toestroom van hurende expats onze kant op.” Lindy en haar team streven ernaar al hun cliënten te ontzorgen; bij verhuur voor een vertrekkende cliënt met betrouwbaar beheer, en bij aanhuur hoeft de cliënt vanaf Schiphol alleen nog maar de sleutel in ontvangst te nemen en in te checken.

De 3 M’s
Lindy werkt met een team van vier. Lindy en haar 3 M’s, zoals ze dat zelf noemt; Malou Hassefras (Office-Manager), Milou Prins (assistant Buying-Agent) en Meike Buma (Rental-Advisor). “Af en toe een klein beetje verwarrend voor onze cliënten, die 3 M’s, maar ik ben gezegend met een topteam. Zonder hen zouden wij niet de service en kwaliteit kunnen bieden zoals wij nu doen”.

Lindy Nikken Real Estate
Zuid Hollandlaan 7, Den Haag
T 071 562 24 08
www.lindynikkenrealestate.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 99 van LEVEN! Magazine #49

Fotografie: Pascale van Reijn