Restaurant Allemansgeest in Voorschoten staat aan de vooravond van een mooie mijlpaal.  Woensdag 6 juli is de feestelijke inauguratie bij Euro-Toques Nederland. Een kroon op hun culinaire werk.

Euro-Toques Nederland is een exclusieve vereniging van ambachtelijk werkende koks die al 30 jaar koken volgens het gedachtegoed van de Franse sterren-chef Paul Bocuse. Zo zetten ze zich af tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Aansluiten bij deze vereniging gaat overigens niet zomaar: de koks en restaurateurs moeten zich houden aan de zogeheten ‘Code van Eer’. Dat is een code waarin nadrukkelijk is opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

Duurzaam & puur
In 2013 werd Restaurant Allemansgeest geheel gemoderniseerd en gerestyled onder leiding van Francis Borsje. De klassieke keuken is Frans georiënteerd. Op de kaart staan verfijnde gerechten bereid van dagverse producten die passen bij het seizoen. Aan de presentatie wordt duidelijk aandacht besteed en elke dag streeft de chef-kok er met zijn team naar een hoog kwalitatief menu te presenteren door gebruik te maken van duurzame, pure ingrediënten.