Spring een keer in het diepe om op een bijzondere manier vakantie te vieren met ongekende mogelijkheden. Hans Venhuizen, eigenaar van AMCA Cruises, vertegenwoordigt de Amerikaanse rederijen Royal Caribbean en Celebrity Cruises voor adembenemende reizen wereldwijd, inclusief vertrekken vanuit Nederland.

Aan boord stappen op een van de grootste schepen van de wereld is machtig mooi vinden de heren Hans Venhuizen en zijn rechterhand Joey Zonneveld. Voor liefhebbers van cruise-reizen of voor mensen die dit willen ontdekken is er bij Royal Caribbean een selectie van adembenemende cruises en bestemmingen voor gezinnen en families. Wonder of the Seas is op dit moment het grootste schip ter wereld en wordt ingehaald door Icon of the Seas wanneer zij in januari 2024 in de vaart komt. Deze schepen staan in het teken van spektakel en entertainment. Joey: “Op reis met een cruiseschip is een geweldige ervaring, elke dag doe je een andere bestemming aan en zodra je de gordijnen van je balkonhut opendoet zie je een nieuwe plek. Je kunt naar wens deelnemen aan verschillende excursies of je gaat zelf op ontdekking.” Aan boord zijn er royale zwembaden, spectaculaire glijbanen, 17 verschillende restaurants met heerlijke gerechten, een theater met prachtige voorstellingen, een gigantisch casino, een sfeervolle nachtclub en nog veel meer entertainment voor de hele familie.

Dompel je onder in pure luxe

De focus van de rederij Celebrity Cruises ligt meer op luxe. Een vloot met 15 bekroonde schepen met 300 bestemmingen in 70 landen. Schepen van Celebrity Cruises zijn drijvende resorts. Hans: “Dompel jezelf onder in de sfeer die door toonaangevende binnenhuisarchitecten van over de hele wereld is gecreëerd. Ontdek culinaire hoogstandjes en laat je verwennen door de gastvrijheid van de crew op het cruiseschip. De theatershows zijn op het niveau van Broadway en de schitterende ambiance van de hutten is pure luxe.” Deze exclusievere cruises zijn veel kleinschaliger in vergelijking met de eerder genoemde rederij. Deze rederij heeft de eerste vrouwelijke kapitein en ‘op de brug’ (zoals dat heet in de scheepvaart) het allereerste vrouwenteam. Dit past goed bij de visie van AMCA Cruises waarin vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen. Vol trots is het Haagse bedrijf als nieuwe sponsor van ADO vrouwenvoetbal. 

Amca Cruises
Weissenbruchstraat 70, Den Haag
T 070 314 15 55
www.royalcaribbean.nl
www.celebritycruises.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 57 t/m 57 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Hiske van der Gronden (portret)