Het is zomer en heerlijk weer om te fietsen. Heel Nederland fietst. Lekker in beweging, nergens parkeerproblemen. Heb je geen (elektrische) fiets? Bij Wittebrug Lease zijn er zowel zakelijke als private lease mogelijkheden.

Nederland is een echt fietsland. Nergens in Europa zijn de fietsvoorzieningen in het verkeer zo goed geregeld als in Nederland. Er zijn hier niet voor niets maar liefst 24 miljoen fietsen! Als er ergens veel potentie is voor de leasefiets, dan is het hier. De leasefiets biedt veel voordelen voor werkgevers, voor werknemers, maar ook voor particulieren. Vandaar dat Wittebrug Lease naast leaseauto’s nu ook leasefietsen aanbiedt, zakelijk en privé”, vertelt Cemal Seyitoglu. Hij is sinds februari manager Leasefiets bij Wittebrug Lease. “Het motto van Wittebrug Lease is ‘Meer dan auto’s’. De lease-fiets is één van de manieren waarop Wittebrug Lease daar

Iedereen een e-bike

“We bieden de zakelijke leasefiets al aan sinds 2020, toen – mede door corona – de populariteit van fietsen enorm in de lift kwam. Met de private leasefiets zijn we eind vorig jaar begonnen. Lease is mogelijk voor fietsen met een aanschafwaarde vanaf 499 euro, maar meestal gaat het om elektrische fietsen met een aanschafwaarde vanaf circa 1500 euro. De keuze is aan de fietser! De elektrische fietsen werden enkele jaren geleden vooral door 65-plussers gebruikt, maar zijn inmiddels geliefd bij mensen van alle leeftijden. Sterker nog: met een e-bike wordt de bereidheid om woon-werk- of woon-schoolafstanden tot 15 km te fietsen groter. Ik snap dat wel: een e-bike maakt fietsen makkelijker voor iedereen”, aldus Cemal, die zelf ook graag de e-bike pakt.

Volop voordelen

“Een leasefiets-contract wordt bij ons altijd afgesloten voor een periode van 36 maanden. Voor een vast bedrag heeft iemand dan gedurende die periode een fiets tot zijn beschik- king en in de prijs zijn verzekering, service & onderhoud en zelfs pechhulp inbegrepen. Na de leaseperiode kan de fiets worden overgenomen voor 20% van de aanschafwaarde. Dat is goed voor een circulaire economie”, legt Cemal uit. “Bij zakelijke lease spreekt de werkgever met zijn werknemer af wie welk deel van het leasebedrag voor zijn rekening neemt en de diverse scenario’s leveren steeds verschillen- de belastingvoordelen op. Vanzelfsprekend betalen private lease fietsers het leasebedrag zelf. Bij private lease is ook geen sprake van een fiscaal voordeel, maar het contract is heel transparant en men weet precies waar hij of zij aan toe is. Het grote voordeel is natuurlijk dat de aanschafwaarde van de fiets niet in een keer betaald hoeft te worden en alle service inbegrepen is. Bovendien hebben wij korte levertijden voor vrijwel alle A-merkfietsen, doordat wij eigen fietsenwinkels hebben. Met levertijden van enkele maanden heb je bij ons niet te maken.”

Fitte fietsers

Een zakelijke leasefiets biedt volgens Cemal voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. “Wie regelmatig fietst, is fitter. Werknemers die veel fietsen zijn per jaar gemiddeld 1 à 2 dagen minder ziek. Voor de werkgever scheelt dat een kostenpost van zo’n 300 euro per ziektedag. Die fitte fietsers hebben ook geen last van files en parkeerproblemen. Werknemers zien de zakelijke leasefiets als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Eigenlijk kan iedere werknemer ervan profiteren. De leasefiets kan onbeperkt privé gebruikt worden en zelfs naast een leaseauto of een OV-kaart worden ingezet. En ‘last but not least’: een fiets is dertig keer schoner dan een auto! Het aanbieden van leasefietsen is voor een werkgever dus dé sleutel naar een groener (mobiliteits)beleid.”

Wittebrug Lease
Donau 96, Den Haag
T 070 342 94 60

www.wittebruglease.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 120 t/m 121 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Gianni Thielman