Wonen in Den Haag is wonen in de enige grote Nederlandse stad aan zee! Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht op. In Den Haag woon je dichtbij de zee. Wie je ook bent of hoe je ook leeft, in Den Haag vind je een woning in een wijk die bij je past. Als je voor Den Haag kiest ga je niet snel meer weg. Starter of gezinsuitbreiding? Voor elke fase in je leven vind je een prettige plek in Den Haag.

De Stichting Wonen in Den Haag is hèt Kennisplatform en netwerk van professionele partijen die in de stad Den Haag op de woningmarkt actief zijn. Een Stichting met een maatschappelijke betrokkenheid, het bevorderen van een aantrekkelijke en inclusieve stad. Daarnaast stimuleert de Stichting de samenwerking tussen de markt, corporaties en gemeente. Dit alles in dialoog met de gemeente Den Haag. Jaarlijks vinden er diverse inspirerende project- en kennisbijeenkomsten plaats en wordt er een Symposium georganiseerd. Daarnaast wordt jaarlijks de Haagse Woonprijs uitgereikt en een initiatief benoemd, die in aanmerking komt voor het Maatschappelijk Initiatieven fonds.


Focus Stichting Wonen in Den Haag
• Kennisplatform en netwerken professionele partijen
– Uitwisseling leden onderling (bijeenkomsten en projectbezoeken)
– Woonenquête & onderzoek Haagse Woningmarkt
• Maatschappelijke betrokkenheid
– Stimuleren Woonkwaliteit in de stad (Haagse Woonprijs)
– Debat over een aantrekkelijk en inclusief Den Haag stimuleren (Symposium)
– Maatschappelijk Initiatieven fonds
• Samenwerking marktpartijen, corporaties en gemeente
– Meer dialoog en structuur in de overleggen met de gemeente
– Versterking samenwerking met andere platforms/stichtingen
• Promotie (nieuwbouw) woningaanbod Den Haag
– Website en nieuwsbrieven www.wonenindenhaag.nl


Haagse Woonprijs
Stichting Wonen in Den Haag geeft met het instellen van de Haagse Woonprijs een nadere invulling aan het kennisplatform voor marktpartijen, woningcorporaties en overheid. De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. Na twee succesvolle edities van de Haagse Woonprijs heeft Stichting Wonen in Den Haag ook dit jaar een vervolg gegeven aan deze nog jonge traditie. Het project Leyhof van BPD Ontwikkeling is de winnaar van 2022 geworden en staat in een het prachtige rijtje van winnaars met Caland Dock van NU Projectontwikkeling en Hoog Lindoduin van Vestia van de vorige edities.

Winnaar Haagse Woonprijs: Project Leyhof BPD Ontwikkeling

Deze winnende projecten en de overige genomineerde projecten hebben in de afgelopen jaren laten zien dat we er samen in slagen om woningbouw van hoge kwaliteit in Den Haag te realiseren. Een zeer gevarieerde mix van nieuwbouw en transformatie in verschillende segmenten in diverse delen van de stad, maar altijd met een grote impact op de omgeving. De mensen achter deze projecten zijn veelal pioniers met een gezonde dosis lef.

V.l.n.r.: Nicole Vrolijk (Nelisse Makelaarsgroep), Waldo Noordam (Vestia), Casper Hulsman (Bouwinvest), Annemarie Jol (AM), Marnix van Delft (Synchroon), Mariëlle Vijn (CieremansVanReijn) en Jeroen Cieremans (CieremansVanReijn)

“Met het jaarlijkse symposium, de Haagse Woonprijs en de Grote Haagse Woonenquête geven wij als Stichting Wonen in Den Haag invulling aan hèt kennisplatform en netwerk van professionele partijen die in de stad Den Haag op de woningmarkt actief zijn”, aldus voorzitter Marnix van Delft.

 

 

 

 

 

 

 

www.wonenindenhaag.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 114 t/m 115 van LEVEN! Magazine #52