De fraaie badplaats Scheveningen is in 200 jaar tijd uitgegroeid tot een populaire bestemming voor iedereen. Overdag en ’s avonds: er valt altijd iets te beleven.

Meer dan drie kilometer strand, een prachtige boulevard en de karakteristieke Pier verbinden de zee met het authentieke vissersdorp Scheveningen. Overdag weten zonliefhebbers en watersporters hun plek te vinden aan de kustlijn of bij een van de vele strandpaviljoens. Cultuurminnaars wandelen door het sfeervolle oude Scheveningen of
bezoeken een van de vele musea en wie van winkelen houdt, kan zijn hart ophalen in de overdekte Palace Promenade. ’s Avonds veranderen honderden lichtjes de badplaats in een sprookjesdecor waar jong en oud zich tot in de vroege uurtjes uitstekend kan vermaken.

De Pier

Op De Pier kun je tot ’s avonds laat heerlijk slenteren langs bijzondere winkeltjes en foodtrucks met de lekkerste happen en hippe drankjes, terwijl je geniet van het schitterende uitzicht op de karakteristieke kustlijn van Den Haag. Weer of geen weer, binnen ben je droog. Net als in een van de 36 luxe gondels van Sky View, het enige reuzenrad in Nederland dat permanent, acht meter boven de zee, geruisloos draait. Aan het eind van De Pier ligt Tasty Comedy, een uniek rond restaurant met een podium in het midden waar comedians en muzikanten spetterende optredens verzorgen. Shows in combinatie met heerlijk eten en verrassende wijn- en cocktail arrangementen staan garant voor een onvergetelijke avond.

Diner, film, muziek en theater

Benieuwd wat er nog meer allemaal te doen is in Scheveningen? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 10 van de najaarseditie van LEVEN! magazine!

www.nightoutscheveningen.nl

Bekijk de website voor een overzicht van activiteiten, shows, live muziek, optredens, speciale aanbiedingen en tips voor een geweldige Night out in Scheveningen.

Tekst: Lizzy de Wilde
Fotografie: Peter Boonen, Citylife (Panorama Scheveningen)