Opeens was ze er – Shelly Sterk. Jong, blond en pittig. Na een korte carrière bij POWNED en GeenStijl is ze nu volop in beeld als reporter voor RTL Boulevard. Met haar deelname aan Expeditie Robinson kwam een droom uit. Tien vragen voor de aanstormende Haagse televisiemaakster.

Vertel eens over je Haagse jeugd? 

“Ik ben opgegroeid in de Wormerveerstraat in Den Haag en op mijn negende verhuisden we naar het Wateringse Veld. Mijn vader werkt bij KLM, mijn moeder is juf bij de Annie M.G. Schmidtschool in het Statenkwartier. En ik heb een zusje die vier jaar jonger is dan ik. Van mijn vierde tot mijn zestiende korfbalde ik bij Ready op de Escamplaan. En ik heb altijd met enorm veel plezier gewerkt bij Habana Beach op Kijkduin. Dat was echt te gek!”

Tijdens je studie ben je in Den Haag blijven wonen. Wel maakte je een uitstapje naar de filmacademie in New York. Kun je televisie maken leren?

“Als kind vond ik spreekbeurten op school het leukste dat er was. Ik kon aardig schrijven en maakte weleens filmpjes. De School voor Journalistiek is dan een logische keuze.
Presenteren was direct mijn favoriete onderdeel. Bij de televisielessen werd ik gekscherend de showhost genoemd. Op de School voor Journalistiek werd een beetje laatdunkend
over presenteren gedaan. Je was pas een echte journalist als je voor De Volkskrant werkt. Tijdens mijn stage deed ik een minor documentaire maken aan het Hunter College, een filmacademie in New York. Na mijn studie ben ik eerst een wereldreis gaan maken en toen heb ik auditie gedaan bij BNN University. Daar heb ik in acht maanden heel veel geleerd. Maar televisie leer je pas echt in de praktijk. Bij Galileo ben ik twee jaar geleden achter de schermen begonnen. Ik vind het leuk om ook regie en montage te doen. Dan ben je heel betrokken bij het eindresultaat.”

Bij RTL Boulevard heb je Bridget Maasland en Frank Dane als Haagse collega’s. Heb je een speciale band met hen?

“Dat zijn neppers natuurlijk, want ze wonen inmiddels al een tijd in Amsterdam. Nee hoor, Haags blijf je altijd. Bridget heeft nog meer dan ik dat snelle en snappy in haar manier
van reageren. Frank is weliswaar in Den Haag geboren, maar volgens mij groeide hij op in Voorburg.”

Welke Hagenaar moeten we in de gaten houden? En zou Shelly Den Haag ooit verlaten?

Klik hier en lees snel de rest van het interview op pagina 33 van de najaarseditie van LEVEN! Magazine!

Tekst: Caroline Ludwig
Fotografie: Bente Hilkens, Stefan Ammerlaan