back to top
⬐ hier adverteren? bekijk de mogelijkheden.

Smullen in het Statenkwartier

Deel op

Simon de Vogel Traiteur is onlosmakelijk verbonden met het Statenkwartier. Al vijfenveertig jaar kun je er terecht voor heerlijke, vaak huisgemaakte specialiteiten. In de vitrines lonken smakelijke maaltijden, verrukkelijke vleeswaren, borrelhapjes, kazen, soepen, salades en broodjes, in de metershoge kasten pronken prachtige wijnen. Probeer die maar eens te weerstaan.

De winkel aan de Frederik Hendriklaan 70 is recentelijk verbouwd naar voorbeelden van soortgelijke zaken in Knokke, Milaan en Parijs. Daar weten ze immers wat lekker eten is en vind je de meest schitterend ingerichte traiteurs. Eigenaar Sander Geenen heeft zich erdoor laten inspireren en is tevreden met het resultaat. “We moesten het een beetje finetunen hier, we zijn een aantal keer uitgeroepen tot beste speciaalzaak in Nederland en dat mag worden gezien.” Simon begon ooit met kaas en wijn en introduceerde regelmatig producten als truffel, olijven en Iberico ham. “Hij haalde nieuwe smaken naar Nederland en heeft mensen opgevoed qua eten.”

Trouwe klanten

Sander begon als afwasser en heeft zeven jaar geleden de zaak overgenomen. “Ik ben erin gegroeid. Het was niet mijn plan om eigenaar te worden, maar vanaf dag één vond ik het onwijs leuk. Onze klanten zijn super trouw. Ik ken bijna iedereen, hele generaties komen in de winkel, de volwassenen heb ik plakjes worst gegeven toen ze kind waren. Wij hebben een dienstverlenend beroep, ik klets de hele dag omdat ik geïnteresseerd ben in de mens die voor me staat en wil dat de klant blij en tevreden is. Ik heb ondertussen zoveel ervaring dat ik vaak al weet wat iemand gaat bestellen zodra hij binnen is. De klanten komen uit de directe buurt maar ook uit omliggende wijken: even een kippetje of een broodje filet americain halen. En mensen die niet (meer) in Den Haag wonen, komen regelmatig buurten. Ze missen ons, dat is toch een groot compliment. Dank jullie wel lieve mensen dat jullie bij ons blijven komen!”

Wij zijn er voor jullie

Samen met een team dat net zo enthousiast is als Sander, lukt het om de winkel zeven dagen per week, elke dag tot 19.00 uur open te hebben. “Je kunt altijd op ons rekenen: voor een uitgebreid ontbijt op zondagochtend of wanneer je op de valreep besluit om vandaag eens niet te koken. De verse kant en klare maaltijden – in onze open keuken bereid – zijn enorm populair nu iedereen steeds drukker is. Wat denk je van pasta met truffel, kalfsvlees of spinazie, stoofschotels, stamppotten van bietjes, boerenkool of andijvie of hazenpeper met rode kool?”



Simon de Vogel Traiteur
Frederik Hendriklaan 70, Den Haag
📞 070 354 43 75
simondevogel.nl
info@simondevogel.nl

✍️  Lizzy de Wilde
📷  Jort Stengs

Gerelateerd

Medewerkers leren on the job

De Haagse hotels Moxy en Residence Inn bieden medewerkers...

Little guests tilt kinderopvang naar hoger niveau

Kinder- en buitenschoolse opvang Little Guests, dat begin 2025...

Duurzaam wonen in groene omgeving

Meer stenen, meer woonplezier Mariëtte van den Heuvel (bestuurslid Groen)...

Sympathiek en smaakvol

De Franse patissier Denis Botrot kwam naar Nederland voor...