De VandenBroecke Kliniek in Leiden was de eerste kliniek in Nederland die zich volledig richtte op ooglidcorrecties. Met al jaren het grootste aantal behandelingen van Nederland, een tweede vestiging in Amsterdam en een klantenkring die zich intussen uitstrekt tot over de landsgrenzen lijkt deze keuze goed uit te pakken.

We zijn benieuwd hoe oprichter van de kliniek/plastisch chirurg Duco van den Broecke denkt over zijn vak: “In Nederland worden ooglidcorrecties op veel plaatsen aangeboden, maar offici le cijfers zijn er niet. In de VandenBroecke Kliniek worden geen borsten vergroot of neuzen verkleind; samen met 8 andere plastisch chirurgen richten wij ons uitsluitend op ooglidcorrecties. Ik schat dat deze ingreep in Nederland per jaar 25.000 keer wordt uitgevoerd. Zo’n 10 procent daarvan vindt plaats in   n van onze twee klinieken. Als wordt gesproken over ooglidcorrecties, gaat het meestal over het liften van hangende bovenoogleden. En dat behelst meer dan het wegsnijden van overtollige huid. Een bekwame behandelaar kijkt ook naar spier- en vetweefsel. Spiertjes kunnen worden verkort of juist verlengd, vetweefsel weggenomen of verplaatst. Maar zelfs het verwijderen van huid, wat relatief eenvoudig lijkt, vereist maatwerk”, aldus Van den Broecke.

“Hoe je de precieze vorm bepaalt van wat je wegsnijdt, binnen onze kliniek kunnen we daar middagen over discussieren. Het resultaat van een ooglidcorrectie is enerzijds cosmetisch; een meer open, minder ‘slaperige’ blik. Anderzijds kan overtollige huid ook voor hoofdpijn en een vermoeid gevoel zorgen. Het weghalen van dit vermoeide gevoel in combinatie met het verjongen van iemands blik geeft heel veel voldoening, elke keer weer!”

Bel voor een vrijblijvende intake: (088) 004 27 00
Mary Beystraat 5, Leiden
vandenbroeckekliniek.nl