Aan de overkant in de jachthaven, aan de Hellingweg 94c, kun je zeven dagen per week, de hele dag volop genieten van de ultieme sfeer van Gastronomia Villani en proef je een puur stukje Italië aan de Scheveningse kust.

Gastheer George Longhitano is samen met zijn vriendin Kimberley en hun dochtertje Chiara en zoontje Giuliano sinds vorig jaar maart eigenaar van Gastronomia Villani. Deze unieke plek in de jachthaven van Scheveningen is gelegen in de luwte. Overdag, maar ook op de lange zomeravonden, is het goed toeven in het sfeervolle restaurant en op de terrassen van Gastronomia Villani. Het royale terras heeft nieuwe loungebanken waar je heerlijk in kunt ploffen, om in de ochtend een krantje te lezen en te genieten van de pure smaken met een vleugje Italië. George: “Hoewel ik Italiaanse roots heb ben ik traditioneel Frans geschoold (Hotelschool Ter Duinen in België) en deze combinatie is terug te zien in de ultieme gastvrijheid die wij bieden en waarbij wij onze gasten zich graag thuis laten voelen in een sfeervolle omgeving waar je echt lekker kunt eten.”

Eigenaar George Longhitano

Uitstekend gastheerschap

De Italiaanse gastvrijheid is hier een beleving en het voelt als thuiskomen. Gasten kunnen zich laten verrassen door verschillende gerechten, maar ze kunnen nu ook bij Gastronomia Villani lekker à la carte eten en de eenvoud en puurheid van de Italiaanse keuken proeven. Ontbijt, lunch, borrel en diner is allemaal mogelijk op deze bijzondere locatie. Een greep uit het aanbod is het Siciliaanse ontbijt met huisgemaakt brioche brood en bijvoorbeeld de gerechtjes met ’s werelds beste pistache. Er is een uitgebreide borrelkaart met Italiaanse lekkernijen en smaakvolle koude en warme voor- en hoofdgerechten zoals zeebaars, inktvis en flinterdunne vleeswaren. Ook de Napolitaanse hoge pizza’s zijn een aanrader, evenals de op lage temperatuur gegaarde schenkel met jus, het is hier allemaal even smaakvol. Ook de diversiteit, de kennis over smaakbeleving en de passie voor het gastheerschap is uitzonderlijk te noemen.

Gastronomia Villani

Op de unieke locatie van Gastronomia Villani in de Jachthaven van Scheveningen, worden zeven dagen per week smaakvolle gerechten geserveerd met verse ingrediënten. De huiswijnen worden samen met heel bijzondere wijnen geselecteerd door sommelier George en gepresenteerd in de wijnkast. George “Zodra gasten ons hebben ontdekt komen ze graag weer terug. In ons restaurant hebben we op de tweede verdieping een met glazen wanden afgesloten ruimte gecreëerd. Deze extra ruimte heeft een eigen bar, een keuken en een schitterend terras met uitzicht op de haven. Een zeer geschikte plek om in alle rust te vergaderen en gebruik te maken van onze vergaderarrangementen. Op deze multi-inzetbare locatie kan een besloten groep genieten van de Italiaanse keuken en er kunnen ook bruiloften en kinderfeestjes gegeven worden.” Waar je voorkeur ook naar uitgaat, gastheer George en zijn vrouw zorgen samen met hun team dat alle gasten met een goed en voldaan gevoel de deur uitgaan.

Gastronomia Villani

Hellingweg 94c, Den Haag

T 070 219 61 96

Meer weten over Gastronomia Villani? Kijk op www.villani.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 34 & 35 van LEVEN! Magazine #47

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Dutch Media Sisters